To je to što me zanima!

'Dobili smo podršku Njemačke, ali ulazak u EU ovisi o nama'

Predsjednik Ivo Josipović se u četvrtak sastao s njemačkim predsjednikom Wulffom i kancelarkom Angelom Merkel. Dobio je potporu za ulazak Hrvatske u EU
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović za posjeta Njemačkoj priznao je kako u Hrvatskoj ima značajnih problema što se tiče ekonomske situacije i to zbog prevelike državne uprave i nepovoljne investicijske klime zbog čega, kaže, treba reformirati porezni sustav. Josipović je zaključio da nema vremena za gubljenje te da odmah treba početi s reformama.

- Naša zemlja ima snage za to, a reforme očekuju i građani, rekao je Josipović i na konstataciju novinara lista Frankfurter Allgemeine Zeitung da je Hrvatska možda na putu Grčke dodao:

- Grčki primjer nam je pokazao koliko je teško provesti reforme koje se predugo odgađaju. 

Predsjednik je dodao da će iskoristi priliku i otići poslušati berlinsku filharmoniju. Više, kaže, uopće nema vremena za skladanje od kada je na Pantovčaku, no u glazbi i dalje uživa jer mu državni protokol omogućuje da redovito posjećuje koncerte. 

Tražio potporu od Njemačke za ulazak u EU

Josipović se u četvrtak, drugi dan posjeta Njemačkom, sastao s tamošnjim predsjednikom Christianom Wulffom. Razgovarali su o hrvatskim naporima za ulazak u Europsku uniju te je Josipović od Njemačke zatražio potporu kako bi se pregovori završili pravovremeno. Na ručak s Josipovićem Wulff je pozvao i hrvatske gospodarstvenike koji najviše rade s Njemačkom, kao i njemačke gospodarstvenike te njemačkog ministra gospodarstva Rajnera Briderlea. 

Izvorni tekst možete pročitati OVDJE.

'Sve ovisi o nama'

Predsjednik Jospiović se u 15 sati sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Razgovarali su o odnosima dviju zemalja, gospodarstvu i ulaganjima, piše Večernji list

Predsjednik je rekao kako su u razgovoru zaključili da Hrvatska dobro napreduje na putu prema EU, ali da nam nisu dana nikakva jamstva. 

- Moramo do kraja ispuniti zadana mjerila. Toga smo svjesni i podrška koju nam pruža Njemačka i kancelarka mnogo nam znači - rekao je predsjednik.

Istaknuo je kako je Njemačka zainteresirana za regiju te da želi ulagati u zemlje jugoistočne Europe.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • baja88 22.01.2011.

    Za tu podršku mi znademo ima 20 g. Jeftinije bi prošli da si osto u banskim dvorima i glanco prašinu,možda malo i odsvirao. Valjda si se uvjerio da ni tvoj predhodnik Stevan Mijesić nije postigo ništa lunjajući po svijetu trošeći proračunsku lovu. Ah da on je ugovorio onaj biznis sa nekim Šeikom kada je dovezao zaražene antilope u karantenu na Briune za desetak tisua dolara............

  • markica_pićula 21.01.2011.

    pogledaj ovu našu lignju šaka komunističkog jada

  • kristov 21.01.2011.

    ako je zato išao u Njemačku kako bi čuo da nam oni daju potporu, onda je poštenije bilo poslati jednog novinara na tiskovnu konferenciju gđe. Merkel i to bi isto čuli. Ovdje se radi o promociji lika, makar se i predsjednikom zvao, koji će moći reći da je puno radio na vanjskopolitičkom planu. Možda je otišao dogovoriti isporuku Perkovića i s njim povezane UDBA-še, pa ne želi o tome govoriti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare