Obavijesti

News

Komentari 48

'Dobili smo podršku Njemačke, ali ulazak u EU ovisi o nama'

'Dobili smo podršku Njemačke, ali ulazak u EU ovisi o nama'
7

Predsjednik Ivo Josipović se u četvrtak sastao s njemačkim predsjednikom Wulffom i kancelarkom Angelom Merkel. Dobio je potporu za ulazak Hrvatske u EU

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović za posjeta Njemačkoj priznao je kako u Hrvatskoj ima značajnih problema što se tiče ekonomske situacije i to zbog prevelike državne uprave i nepovoljne investicijske klime zbog čega, kaže, treba reformirati porezni sustav. Josipović je zaključio da nema vremena za gubljenje te da odmah treba početi s reformama.

- Naša zemlja ima snage za to, a reforme očekuju i građani, rekao je Josipović i na konstataciju novinara lista Frankfurter Allgemeine Zeitung da je Hrvatska možda na putu Grčke dodao:

- Grčki primjer nam je pokazao koliko je teško provesti reforme koje se predugo odgađaju. 

Predsjednik je dodao da će iskoristi priliku i otići poslušati berlinsku filharmoniju. Više, kaže, uopće nema vremena za skladanje od kada je na Pantovčaku, no u glazbi i dalje uživa jer mu državni protokol omogućuje da redovito posjećuje koncerte. 

Tražio potporu od Njemačke za ulazak u EU

Josipović se u četvrtak, drugi dan posjeta Njemačkom, sastao s tamošnjim predsjednikom Christianom Wulffom. Razgovarali su o hrvatskim naporima za ulazak u Europsku uniju te je Josipović od Njemačke zatražio potporu kako bi se pregovori završili pravovremeno. Na ručak s Josipovićem Wulff je pozvao i hrvatske gospodarstvenike koji najviše rade s Njemačkom, kao i njemačke gospodarstvenike te njemačkog ministra gospodarstva Rajnera Briderlea. 

Izvorni tekst možete pročitati OVDJE.

'Sve ovisi o nama'

Predsjednik Jospiović se u 15 sati sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Razgovarali su o odnosima dviju zemalja, gospodarstvu i ulaganjima, piše Večernji list

Predsjednik je rekao kako su u razgovoru zaključili da Hrvatska dobro napreduje na putu prema EU, ali da nam nisu dana nikakva jamstva. 

- Moramo do kraja ispuniti zadana mjerila. Toga smo svjesni i podrška koju nam pruža Njemačka i kancelarka mnogo nam znači - rekao je predsjednik.

Istaknuo je kako je Njemačka zainteresirana za regiju te da želi ulagati u zemlje jugoistočne Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku