To je to što me zanima!

Josipović: Ne pitajte političare o istragama koje su u tijeku

Predsjednik Ivo Josipović odbio je u ponedjeljak komentirati mogućnost da se i premijerkaKosor nađe u USKOK-u na ispitivanju zbog crnih fondova HDZ-a
Vidi originalni članak

Ivo Josipović u ponedjeljak je posjetio Rijeku. Na Pomorskom fakultetu je otkrio spomen ploču posvećenu admiralima koji su od 1866. do 1014. godine diplomirali na carsko-kraljevskoj Vojnoj pomorskoj akademiji u Rijeci. 

- Uvjeren sam da će se u budućnosti na fakultetima u Rijeci školovati studenti iz inozemstva, a ne samo iz Rijeke i Hrvatske - rekao je i dodao da je more dio naše budućnosti, te da Hrvatska mora ostati pomorska zemlja. 

- More još uvijek nismo dovoljno iskoristili, a Rijeka zbog povezanosti s morem ima veliku perspektivu u tom pogledu - nastavio je.

Na svečanosti su bili i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ante Urlić, vojni ordinarij Juraj Jezerinac, nadbiskup Ivan Devčić, predstavnici Sveučilišta, lokalnih vlasti i pomorskog gospodarstva. 

Na Pomorskom fakultetu predsjednik je razgledao izložbu tiskovina koje su se koristile u obrazovanju kadrova carsko-kraljevske Vojne pomorske akademije. Otvorio je navigacijski laboratorij GNSS, prvi laboratorij za proučavanje učinaka svemirskog vremena u Hrvatskoj. Potom se uputio prema Kantridi gdje je obišao kompleks riječkih bazena. U Opatiji je prošetao opatijskom šetnicom lungomare, a poslijepodne je iskoristio kako bi s građanima Rijeke popio kavu na Korzu.

Josipović je novinare, na upit o navodnim HDZ-ovim crnim fondovima, zamolio da njega kao ni druge političare ne uvlače u tekuće kaznene postupke. 

- Nisam komentirao ni slučaj Ive Sanadera. Sve ono što je pred pravosuđem mora biti izvan dometa politike i političara. Na upit o transparentnosti financiranja njegove kampanje - rekao je da je on o tom podnio izvješće.  

Idi na 24sata

Komentari 26

  • feba 13.09.2011.

    Točno---ne pitajte političare jer nitko neće priznati,lopovi i lažu.Ali koga da pita ovaj pokradeni i prevareni narod?

  • vukanjac 12.09.2011.

    zašto policijska pratnja i vozači u koloni pod pratnjom divljaju autocestom i tjeraju ostale vozače da voze zaustavnom trakom????

  • mališa 12.09.2011.

    Ljudi sjetimo se Branke Pavošević njoj je sada u ovom trenutku najteže.Neželim ni da zamislim pod kojim je pritiskom, napred Branka. PODRŠKA BRANKI PAVOŠEVIĆ !!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare