To je to što me zanima!

Josipović: Nećemo ucjenjivati Srbiju zbog tužbe za genocid

Josipović je u najavi posjeta predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za Politiku rekao da međusobne tužbe za genocid nisu odlučujući faktor za dobre odnose
Vidi originalni članak

Došlo je vrijeme za nove korake u odnosima između Hrvatske i Srbije, a ja i Nikolić ih možemo potaknuti, rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za beogradsku Politiku. 

Kazao je da međusobne tužbe za genocid u Haagu nisu odlučujući faktor za dobre odnose dviju zemalja te da se Hrvatska neće služiti ucjenama. 

- Odluka je na vladama. Za nju treba imati i motiva i hrabrosti. Vrijeme ide. Važan je faktor i strah politike kako će javnost reagirati na povlačenje tužbi ili na neke uvjete koji bi se za to morali ostvariti. Ali ne mislim da su te tužbe odlučujuće za naše odnose - rekao je Josipović i dodao da će sada kada je u EU, Hrvatska moći više pomagati zemljama u regiji pa tako i Srbiji. 

Idi na 24sata

Komentari 203

  • boki 87 14.10.2013.

    Nisam dalekovidan jer daleko vidim,nego zato što sijedim na ramenima divova. Prijatelju u ni jednu diskusiju se ne ulazi na način da se vodi monolog ili omalovažava netko. Mućni ti glavom ako imaš sa čim i pozabavi se sa svojom kulturom.

  • srcenadlanu 14.10.2013.

    ovim nebulozama NEMA kraja...čemu sve žrtve Ovčare i Vukovara?Možda bi trebalo ćirilicu staviti i na Markov trg!!!

  • 14.10.2013.

    Ako je poznatro da je u kući glavna žena onda znamo kako i od koga Josipović dobija instrukcije pa bi prema tomu on odmah sve oprostio Srbiji

Komentiraj...
Vidi sve komentare