To je to što me zanima!

Josipović: Neću se nikako uključiti u aferu oko Hypa

Na upit očekuje li "prljavu kampanju", predsjednik je odgovorio da je iskustvo iz njegove kampanje pokazalo da prljavština ne pobjeđuje na izborima
Vidi originalni članak

Osobno se neću ni na koji način uključiti u aferu Hypo banke jer je to posao državnog odvjetništva i policije, a kasnije, bude li potrebe, i pravosuđa, rekao je predsjednik Ivo Josipović tijekom nedjeljnog posjeta Umagu. Dodao je kako će u tom slučaju inzistirati da policija i državno odvjetništvo dobiju potpuno otvorene ruke te da ne bude nikakvih političkih utjecaja. Na pitanje novinara da komentira predizborne aktivnosti Jadranke Kosor i HDZ-a te Zorana Milanovića, Josipović je rekao da je dobro što različite političke opcije građanima pokazuju svoje namjere i svoje planove.
- U Hrvatskoj dolazi vrijeme kad se problemi neće moći riješavati samo na razini da-ne, odnosno za-protiv. Hrvatska traži neka sofisticirana rješenja, traži razgovore, kompromise te jedan pogled koji nije isključiv - kazao je predsjednik. Na upit očekuje li "prljavu kampanju", odgovorio je kako je iskustvo iz njegove kampanje pokazalo da "prljavština ne pobjeđuje". Prema njegovim riječima Hrvatska se mora fokusirati na reforme koje su, kako je rekao, nažalost ovog trenutka zastale. Upitan za komentar ubrzane prodaje nekretnina MORH-a, Josipović je kazao kako je veliki broj nekretnina blokiran što predstavlja mrtvi kapital od kojeg Hrvatska i njezini građani nemaju koristi.
- Moja je preporuka da se taj mrtvi kapital angažira na način da se stavi na raspolaganje lokalnoj samoupravi, a tamo gdje je nekretnina za prodaju treba dobiti najbolju cijenu - poručio je Josipović koji je nakon posjete Vatrogasne postrojbe u Umagu obišao i novo sjedište Talijana u Novigradu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • plavi cvijet 12.09.2010.

    Da ne bude političkih utjecaja? Pa to jedino i znaju raditi i to svi koliko ih god ima. O čemu i taj naš predsjednik priča? Vojković, Linić, Sanader. Tri stranke, tri politička utjecaja. Oni su samo dio pozamašnog popisa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare