To je to što me zanima!

Josipović: Siguran sam da će svjetlo pobijediti tamu

U izbornom stožeru Ive Josipovića u Novinarskom domu u Zagrebu nastalo je pravo oduševljenje objavom privremenih službenih rezultata u DIP-u
Vidi originalni članak

Ivo Josipović je nakon objave rezultata rekao da je siguran da će i 10. siječnja u drugom krugu izbora svjetlo pobijediti tamu. Rekao je da poziva sve koji imaju pravo glasa da glasuju za pravdu i bolju Hrvatsku, te da glasuju za svjetlo. Zahvalio je svima koji su glasovali za njega i pokazali da žele bolju Hrvatsku.
- Pobijedili smo zajedno znajući da nas čeka još dio posla - rekao je Ivo Josipović. Na pitanje novinara je li mu netko od konkurenata već čestitao na pobjedi u prvom krugu rekao je da još nisu stigli, ali siguran je da hoće. Posebno je zahvalio zagrebačkim biračima na povjerenju. Ivo Josipović je u Gradu Zagrebu osvojio 34,57 posto glasova, a Milan Bandić tek 15,64 posto. Nije pobijedio jedino u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji. U Lici je pobijedio Andrija Hebrang, a u Istri Damir Kajin. Ispratili su ga s pjesmom "Put ka sreći". Silaskom s pozornice kolege su ga "napale" poljupcima i čestitkama gurajući se da dođu do njega.
- Očekujem da će se cijeli spektar glasača opredijeliti za mene, a vjerujem da će HDZ-ovi birači glasati za pravdu. Očekujem i podršku Stjepana Mesića - rekao je Josipović. Sada će kaže otići kući na internet i sa svojih 4000 fanova zabavit se u virtualnom svijetu te im zahvaliti i podijeliti dojmove s njima.



ŽENI DAROVAO BUKET CRVENIH RUŽA
Jako sam ponosna na supruga. Nakon ovakvog uspjeha poklonio mi je devet crvenih ruža. Jednu sam darovala glasnogovornici Danici koja se puno angažirala u kampanji i jednu Ankici Lepej koju izrazito poštujem - rekla je supruga Tatjana. Dodala je da Josipovića očekuje žestoka borba u 2. krugu. Ako pobjedi, kaže, ona nikada neće biti prva dama jer takve institucije kakva postoji u SAD-u, nema u Hrvatskoj.
- Ja ću biti supruga predsjednika i podržavat ću ga kao i dosad - rekla je Tatjana Josipović. Smatra se zahtjevnom i pravednom profesoricom, a suprugovu kampanju smatra odličnom.
Josipoviću je kćer Lana, koja nije pratila rezultate u Novinarskom domu, nakon ponoći poslala poruku "Čestitam tata".

DVORANOM SE ORILO: "IVO, IVO"
Nakon što je Branko Hrvatin u Državnom izbornom povjerenstvu objavio da je Ivo Josipović pobijedio u prvom krugu i osvojio 32,44 posto glasova u Novinarskom domu u Zagrebu je buknula erupcija oduševljenja. Promatrali su i ostale rezultate. SDP-ov šef Zoran Milanović ozbiljna lica je slušao prvi dio Bandićeva govora nakon objave rezultata te se ubrzo povukao iz velike dvorane. Kad je Bandić izgovorio da "Hrvatska treba drugačijeg predsjednika" digle su se ovacije i gromoglasno navijanje "Ivo, Ivo" preplavilo je Hrvatski novinarski dom. Nakon što je Bandić s daljinskim u ruci rekao da nam ne treba predsjednik iz laboratorija s Iblerovog trga, Josipović je rekao da to ne želi komentirati i dodao da ga se uopće ne tiče što priča Bandić.

>>> OVACIJE JOSIPOVIĆU U STOŽERU

Idi na 24sata

Komentari 40

  • urba 28.12.2009.

    TO JE ON MISLIO ZBOG SVOJE KURUZNE,PARDONČEK, PLATINASTE BOJE KOSE, HE HE

  • prljavi mile 28.12.2009.

    Kandidati za predsjednika LOPOVI i jedan i drugi!!! Josipović je godinama u zagrebačkom poglavarstvu podržavao sve bandićeve malverzacije. \"Pošteni\" Josipović ima 7 stanova, od toga su 4 nacionalizirana za vrijeme juge i kao član partije dobio ih je besplatno. Josipović i Kregar osumnjičeni prije 9 godina za malverzacije u zagrebačkoj Posmrtnoj pripomoći. Umjesto čestitih kandidata, biramo osobe koje su sklone korupciji i kriminalu. Josipoviću, nisi ništa puno bolji od Bandića!!!

  • user_43419 28.12.2009.

    glasao sam za josipovića.zar sam zato komunjara?bio sam hrvatski branitelj 91-92i mislio da se borim za bolju hrvatsku,a šta smo dobili::opljačali nas hercegovci i bosanci tj.HDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare