To je to što me zanima!

Josipović: Svi brinu samo o sebi, nitko o budućnosti

Predsjednik Ivo Josipović kaže kako proračun ne udovoljava potrebama hrvatskog gospodarstva. Kaže i da je gospodarstvo dugo 'zapušteno polje'
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u utorak poručio da proračun ne udovoljava potrebama hrvatskog gospodarstva te da je on posljedica, a ne uzrok, lošeg i teškog stanja u gospodarstvu koje je dugi niz godina 'zapušteno polje'.
- Svi ključni igrači u donošenju rebalansa vodili su računa samo o svojim potrebama, a trebali su se zapitati o širem javnom interesu. Političku kiselu jabuku netko mora zagristi - rekao je Josipović i poručio vlasti i oporbi da to naprave. Josipović je zadovoljan što nije bilo smanjenja plaća mirovina i socijalnih davanja, ali kaže da su trebali napraviti više u poticanju razvojih komponenti kao što su znanost, obrazovanje i nove tehnologije. Rekao je i da nema ozbiljnih mjera za poticanje gospodarstva i izvoza te upozorio na problematičan odnos države prema vlastitoj imovini.
- Ured za upravljanje državnom imovinom ne radi ništa, a brojni vojni objekti su nažalost napušteni i devastirani - rekao je Josipović.

KOSOR KRITIKE NIJE KOMENTIRALA
Premijerka Jadranka Kosor je u srijedu uručila 225 ugovora predstavnicima udruga koje provode projekte usluga osobnog asistenta ljudima s najtežim stupnjem invaliditeta. Kritike na račun rebalansa proračuna nije htjela komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mujo23 25.08.2010.

    a jaaaaadan, on jedini brine za druge, on svu svoju placu daje u dobrotvorne svrhe...daj ne seruckaj molin te, lipa je tebi buducnost, neznate vi niko kako zivi obican gradjanin, zato vas i nije briga....najlakse solit pamet s 20000 kuna u dzepu, zna bi i ja

  • wera 25.08.2010.

    E pavloviću i ti si svojim glasom sudjelovao da vlada donese ovakav rebalans, zar ne? Pa savjetujem da kritiziraš one koji odlučuju, a ne predsjednika jel mu vlada nije ni do gležnja, pa to valda svi vidimo.

  • plavi cvijet 25.08.2010.

    On isto nije podigao svoj glas protiv zakonom dozvoljenog nasilja u ovoj državi, a govorio je \"Pravda za sve\". Sad sam ljuta radi ubijene majke i žalosna radi njene djece koja će tko zna kako odrasti i momentalno me proračun ne zanima. Nije sve u novcima, svaki građanin prije svega mora biti slobodan i siguran. Novac je samo jedan preduvjet za to. Mi nemamo niti novca niti sigurnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare