To je to što me zanima!

Josipović: U Afganistan ćemo poslati još hrvatskih vojnika

Broj naših vojnika u Afganistanu povećat će se sa 320 na 350. Predsjednik Josipović najavio je kako će se proširiti uloga u obuci lokalnih snaga u Afganistanu
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u subotu je prisustvovao summitu NATO-a u Lisabonu. Tamo je najavio kako će Hrvatska proširiti svoju ulogu u obuci lokalnih snaga sigurnosti u Afganistu. Stoga će se u tu zemlju poslati još hrvatskih vojnih snaga. Broj naših vojnika u Afganistanu povećat će se sa 320 na 350, javlja dnevnik.hr

- Afganistan je test svjetske demokracije i spremnosti da se pomogne jednom narodu koji se bori za demokraciju i slobodu - izjavio je Josipović u Lisabonu. 

Predsjednik Josipović naglasio je da Hrvatska pomaže i podupire integraciju Bosne i Hercegovine u NATO te da želi da se što prije riješi spor oko imena Makedonije kako bi i ta država što prije ušla u NATO. Na summitu su bili predsjednici država i vlada 28 zemalja članica NATO-a, te i 20 drugih zemalja koje imaju svoje vojnike u Afganistanu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • jukyds 21.11.2010.

    Budemo još slali !!!!!! Lako je slat sinove drugih a jadni moraju jer ima nisu oćevi ili majke politićari pa da im osiguraju egzistenciju!!!!!!!!!!!

  • MarijanGrdašić 21.11.2010.

    Od samog početka sam bio protiv NATO saveza ali nisu me pitali! Nisu me htjeli pitati! Odavno sam bio protiv ukidanju zerpa nisu me pitali! Nisu me htjeli pitati! Odavno sam bio protiv prodaje hrvatskog teritorija Sloveniji nisu me pitali niti su to htjeli! Protiv sam ulaska Hrvatske u Europsku Zajednicu neće me pitati prije negoli potpišu pristupnicu! To je sve udar na demokraciju i slobodu izražavanja! Pristajanje na slanje naših vojnika na klanicu je sramotan čin jednako kao i pristup NATO-u! Razočaran sam jer su nas svi izdali, izdali su građane Hrvatske, interese Hrvatske i ubijaju mladež Hrvatske za strane interese!

  • ivan napast 21.11.2010.

    amerika je najvece zlo današnjice.. zato i primaju nove clanice u taj grozni savez zvani NATO da vode njihove prljave ratove..

Komentiraj...
Vidi sve komentare