To je to što me zanima!

Josipović u Končaru pustio novi generator u probni rad

Grupa Končar je lani imala prihode od 2,7 mlrd. kn i dobit od 143 mil. kn. Dohodak radnika u tri tvornice na Jankomiru je do 80 % veći od prosječne hrvatske plaće
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u utorak je pustio u probni pogon generator ispitne stanice tvrtke Končar energetski transformatori na zagrebačkom Jankomiru čija investicija premašuje 111 milijuna kuna. 

- Veliko je zadovoljstvo doći u tvrtku u kojoj nema problema te u kojoj postoji kultura rada. Pravi je praznik doći u tvrtku koju ne muči stečaj niti gubitak radnih mjesta - izjavio je Josipović. Dodao je da se naša zemlja može etablirati, ne samo kao zemlja turizma i kulture, nego i kao zemlja koja proizvodi te da je strateški cilj zemlje reindustrijalizacija. 

Predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago istaknuo je da tri tvornice iz Jankomira izvezu 93 posto svojih proizvoda a da je plaća njihovih radnika i do 80 posto veći od prosječne hrvatske plaće.

- Naši proizvodi nisu serijski nego su rezultat timskog rada. Kada bi Hrvatska bila kao tvornica u Jankomiru, onda bi domaći BDP premašivao onaj u Njemačkoj i Francuskoj - kazao je Bago. Istaknuo je da je Hrvatska prva zemlja u svijetu po broju proizvedenih transformatora po glavi stanovnika te da je u deset godina izvezeno transformatora u vrijednosti od milijardu kuna. Končar se diči i proizvodnjom niskopodnih tramvaja i vlakova, te vjetroelektrana. 

- Najinovativnija smo grupa u Hrvatskoj i društveno odgovorna kompanija - dodao je Bago. 

Grupa Končar je lani imala prihode od 2,7 milijardi kuna i dobit od 143 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • p i j e v a c 18.01.2011.

    mogli su stavit i sliku degeneratora..

  • ljudica 18.01.2011.

    A gdje je moja sličica? Samo ste objavili sličice direktora! A šljakeri ništa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare