Obavijesti

News

Komentari 3

Josipović u Končaru pustio novi generator u probni rad

Josipović u Končaru pustio novi generator u probni rad
4

Grupa Končar je lani imala prihode od 2,7 mlrd. kn i dobit od 143 mil. kn. Dohodak radnika u tri tvornice na Jankomiru je do 80 % veći od prosječne hrvatske plaće

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović u utorak je pustio u probni pogon generator ispitne stanice tvrtke Končar energetski transformatori na zagrebačkom Jankomiru čija investicija premašuje 111 milijuna kuna. 

- Veliko je zadovoljstvo doći u tvrtku u kojoj nema problema te u kojoj postoji kultura rada. Pravi je praznik doći u tvrtku koju ne muči stečaj niti gubitak radnih mjesta - izjavio je Josipović. Dodao je da se naša zemlja može etablirati, ne samo kao zemlja turizma i kulture, nego i kao zemlja koja proizvodi te da je strateški cilj zemlje reindustrijalizacija. 

Predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Darinko Bago istaknuo je da tri tvornice iz Jankomira izvezu 93 posto svojih proizvoda a da je plaća njihovih radnika i do 80 posto veći od prosječne hrvatske plaće.

- Naši proizvodi nisu serijski nego su rezultat timskog rada. Kada bi Hrvatska bila kao tvornica u Jankomiru, onda bi domaći BDP premašivao onaj u Njemačkoj i Francuskoj - kazao je Bago. Istaknuo je da je Hrvatska prva zemlja u svijetu po broju proizvedenih transformatora po glavi stanovnika te da je u deset godina izvezeno transformatora u vrijednosti od milijardu kuna. Končar se diči i proizvodnjom niskopodnih tramvaja i vlakova, te vjetroelektrana. 

- Najinovativnija smo grupa u Hrvatskoj i društveno odgovorna kompanija - dodao je Bago. 

Grupa Končar je lani imala prihode od 2,7 milijardi kuna i dobit od 143 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.