To je to što me zanima!

''Josipovića ćemo pamtiti po nekakvim ustaškim gujama''

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te rekao da je zviždanje Josipoviću i Mesiću neprimjereno
Vidi originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji 'Oporbeni zarez' na Hrvatskom radiju kazao je kako je nedjelja bila veliki dan za suvremenu Hrvatsku. 

- Dobili smo prvu predsjednicu. Jučerašnji dan bio je prekrasan i bio sam sretan i zadovoljan iz jednostavnog razloga jer mi se čini da je najavljeno novo vrijeme za Hrvatsku - rekao je. 

Osvrnuo se i na govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te rekao kako je u njemu ponudila mnogo nade. 

- Bio je to govor koji je učvršćivao njezino domoljublje. Domoljublje profilirano na način kako su ga doživljavali i naši branitelji i predsjednik Tuđman - istaknuo je Karamarko. 

''Nema ništa bez zajedništva''

Kazao je kako mora postojati konsenzus kada se radi o "egzistencijalnoj ugroženosti ljudi" i "gospodarskog programa" te istaknuo kako ''nema ništa bez zajedništva''. 

- Postoji samo jedan način da se izvučemo iz teške gospodarske krize. Moramo otvoriti tržište, moramo otvarati radna mjesta, moramo dati poticaj ljudima koji znaju otvoriti radna mjesta i moramo povećati potrošnju. Tu mora postojati konsenzus - rekao je. 

''Zvižduci na inauguraciji su neprimjereni''

Neprimjerenima je ocijenio zvižduke Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću tijekom inauguracije te kazao kako je to ''zadnje mjesto na kojemu se može bilo kome zviždati''. 

Na pitanje kakvu suradnju očekuje između predsjednice i premijera Milanovića, Karamarko je ocijenio kako je ta suradnja počela ''šlampavo i zločesto'' za što, smatra, nema razloga. 

- Predsjednica nije proizvela ovu lošu atmosferu u samom startu. Ne mogu razumjet da gospodin Milanović ne može čestitati predsjednici i tu nema opravdanja. Milanović ni jučer nije našao za shodno da predsjednici na neki način čestita - kazao je Karamarko i ponovno kritizirao Vladu. 

- Oni su svojim neradom, nečinjenjem, neznanjem i improvizacijama doprinijeli lošoj situaciji te da su državu praktički upropastili - rekao je predsjednik HDZ-a. 

Josipovića ćemo pamtiti po 'Lex Perković'

Ivu Josipovića je također kritizirao zbog nečinjenja jer se "nadao da će mu drugi mandat pasti u krilo". 

- Po čemu ćemo pamtiti Josipovića? Po 'Lex Perković', po nekakvim ustaškim zmijama i gujama koje spominje ničim izazvan, po tome što nije prigovorio kada se skidalo pokroviteljstvo nad Bleiburgom - rekao je Karamarko.

Idi na 24sata

Komentari 618

  • Decko111 20.02.2015.

    Da..I zelim vidjeti poneki odgovor na svoj komentar...no ovdje mi se to cini nemoguce...od 600 komentara pronaci "sebe" :) Pa t nebi mogli ni Mile ni Marko zajedno:(

  • Decko111 20.02.2015.

    Sad mi je vec pun ku...fer ovih politicara! To je skup parazita koji se hrane narodnom naivnoscu I vjerovanjem da I'm neki od njih mogu donjeti bolje sutra....a oni misle nazalosr samo o sebi. Razlika je mozda sto je nekima hrvatska na 11 a nekome na 21. mjestu! A jedni drugima samo traze kosture,a narodu nude zavadu umjesto mira I radnih mjesta!!

  • Rocketeer 18.02.2015.

    a tebe kao velikog prevaranta, dvolicnjaka i licemjera...takve mama ne voli, al nade se podosta "Rvata" kojima si drag...oprosti im boze, ne znaju sto cine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare