Obavijesti

News

Komentari 618

''Josipovića ćemo pamtiti po nekakvim ustaškim gujama''

''Josipovića ćemo pamtiti po nekakvim ustaškim gujama''
1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te rekao da je zviždanje Josipoviću i Mesiću neprimjereno

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji 'Oporbeni zarez' na Hrvatskom radiju kazao je kako je nedjelja bila veliki dan za suvremenu Hrvatsku. 

- Dobili smo prvu predsjednicu. Jučerašnji dan bio je prekrasan i bio sam sretan i zadovoljan iz jednostavnog razloga jer mi se čini da je najavljeno novo vrijeme za Hrvatsku - rekao je. 

Osvrnuo se i na govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te rekao kako je u njemu ponudila mnogo nade. 

- Bio je to govor koji je učvršćivao njezino domoljublje. Domoljublje profilirano na način kako su ga doživljavali i naši branitelji i predsjednik Tuđman - istaknuo je Karamarko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Nema ništa bez zajedništva''

Kazao je kako mora postojati konsenzus kada se radi o "egzistencijalnoj ugroženosti ljudi" i "gospodarskog programa" te istaknuo kako ''nema ništa bez zajedništva''. 

- Postoji samo jedan način da se izvučemo iz teške gospodarske krize. Moramo otvoriti tržište, moramo otvarati radna mjesta, moramo dati poticaj ljudima koji znaju otvoriti radna mjesta i moramo povećati potrošnju. Tu mora postojati konsenzus - rekao je. 

''Zvižduci na inauguraciji su neprimjereni''

Neprimjerenima je ocijenio zvižduke Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću tijekom inauguracije te kazao kako je to ''zadnje mjesto na kojemu se može bilo kome zviždati''. 

Na pitanje kakvu suradnju očekuje između predsjednice i premijera Milanovića, Karamarko je ocijenio kako je ta suradnja počela ''šlampavo i zločesto'' za što, smatra, nema razloga. 

- Predsjednica nije proizvela ovu lošu atmosferu u samom startu. Ne mogu razumjet da gospodin Milanović ne može čestitati predsjednici i tu nema opravdanja. Milanović ni jučer nije našao za shodno da predsjednici na neki način čestita - kazao je Karamarko i ponovno kritizirao Vladu. 

- Oni su svojim neradom, nečinjenjem, neznanjem i improvizacijama doprinijeli lošoj situaciji te da su državu praktički upropastili - rekao je predsjednik HDZ-a. 

Josipovića ćemo pamtiti po 'Lex Perković'

Ivu Josipovića je također kritizirao zbog nečinjenja jer se "nadao da će mu drugi mandat pasti u krilo". 

- Po čemu ćemo pamtiti Josipovića? Po 'Lex Perković', po nekakvim ustaškim zmijama i gujama koje spominje ničim izazvan, po tome što nije prigovorio kada se skidalo pokroviteljstvo nad Bleiburgom - rekao je Karamarko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 618
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina