To je to što me zanima!

Jovanović: Sveučilištu nisu pomogle rašlje pa neće ni Bog

Ministar je rektoru Damiru Borasu čestitao na izboru za "odgovornu dužnost" te istaknuo da ga vesele njegove izjave da se zalaže za komunikaciju s Ministarstvom
Vidi originalni članak

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović komentirao je izjavu novoizabranog rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa koji je izjavio da želi da ta institucija postane mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti koje se danas ne poštuju te kazao kako ''Sveučilištu nisu pomogle rašlje pa neće ni zazivanje Boga''. 

Ministar je Borasu čestitao na izboru za "odgovornu dužnost" te istaknuo kako ga vesele njegove izjave da se zalaže za komunikaciju s Ministarstvom, "što, usprkos nastojanjima ove postave Ministarstva, nije bilo moguće osigurati s njegovim prethodnikom na dužnosti rektora". 

- Ministarstvo će ipak, kao i dosad, djelovanje rektora zagrebačkog ali i svih drugih hrvatskih sveučilišta primarno procjenjivati iz konkretnih aktivnosti i rezultata rada. Sigurni smo da prof. dr. sc. Boras dijeli našu skrb za boljitkom sustava znanosti i visokog obrazovanja te se nadamo da će Sveučilište u Zagrebu pod njegovim vodstvom prednjačiti u Hrvatskoj i regiji u afirmaciji znanosti i visokog obrazovanja na principima međunarodne relevantnosti, kvalitete i kompetitivnosti uvažavajući svjetske kriterije i standarde, pri čemu 'povratak na biblijske vrijednosti' ili zazivanje Boga neće puno pomoći, kao što to nisu mogle ni rašlje i viskovi - stoji u priopćenju ministra Jovanovića. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Frenki62 17.04.2014.

    Takvu izjavu je davo i mladić u Srebrenici

  • LebronPetrovic 17.04.2014.

    Njemu je očito netko drugi pomogao da dođe do visokog mjesta ! A ako mu je pomogao onaj o kome se sprdao neće više dugo bit na visokoj poziciji ! A što ćeš s kim si takav si !

  • djohn 17.04.2014.

    što to znači?ne razumijem ga nikako.Tko od njih zna govoriti ljudskim jezikom uopće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare