To je to što me zanima!

Juncker: 'Zapanjen sam koliko je Theresa May nesposobna'

Napominjući da će se u utorak navečer susresti s May u Bruxellesu uoči summita EU koji se održava u četvrtak i petak Juncker je kazao: "Dogovor koji smo postigli najbolji je mogući"
Vidi originalni članak

Europska unija spremna je pružiti Britaniji dodatna pojašnjenja dogovora o brexitu no neće ponovno pregovarati o tome dogovoru ili njegovu protokolu o irskoj granici, rekao je u utorak predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Obraćajući se Europskom parlamentu u Strasbourgu predsjednik Europske komisije rekao je da je "zapanjen" nesposobnošću premijerke Therese May da dogovor postignut prošlog mjeseca s EU progura kroz britanski parlament.

Napominjući da će se u utorak navečer susresti s May u Bruxellesu uoči summita EU koji se održava u četvrtak i petak Juncker je kazao: "Dogovor koji smo postigli najbolji je mogući. I jedini je moguć. Nema nikakvog prostora za ponovne pregovore o njemu".

"No, naravno, ima dovoljno prostora za dodatna pojašnjenja i objašnjenja bez otvaranja sporazuma o odlasku", rekao je. "O sporazumu o napuštanju neće se ponovno pregovarati".

Juncker je ponovio da nijedna strana ne bi željela koristiti tzv. "backstop" koji bi zadržao Britaniju u carinskoj uniji s EU u odsutnosti boljeg načina izbjegavanja temeljitih provjera na granici između Sjverne Irske i Irske, članice EU.

"Zajedno smo odlučni napraviti sve kako ne bismo jednog dana bili u situaciji da koristimo 'backstop' no moramo se pripremiti. Potrebno je za čitav paket koji smo dogovorili. Potrebno je zbog Britanije i potrebno je zbog Irske. Irska nikad neće biti napuštena".

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 11.12.2018.

    Zato nas domaci decec slusa i izvrsava.

  • POTPEC 11.12.2018.

    Ma kakvi pregovori. Ušla si u EU, dala toliko, uzela toliko. Razlika se lako dobije. Od danas ili jesi ili nisi u EU, ali sve pogodnosti koje si dobila gubiš. TAKO triba raditi, kako za UK tako i za ostale članice EU.

  • 11.12.2018.

    juncker zvani superhik,ovakvi vode Europu. i za ovakve alkose mi smo balkanci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare