To je to što me zanima!

Jurčić predstavio program: Industrija je ključna za razvoj

Temeljni ciljevi su gospodarski, iz kojih se poslije rješavaju socijalni, kulturni i ostali. Naš je cilj dugoročan, stabilan, održiv i ravnomjeran razvoj Hrvatske, kaže Jurčić
Vidi originalni članak

Ono što nam je prioritet u kratkom razdoblju gospodarski su ciljevi; domaća proizvodnja i radna mjesta. Temeljni ciljevi su gospodarski, iz kojih se poslije rješavaju socijalni, kulturni i ostali. Naš je cilj dugoročan, stabilan, održiv i ravnomjeran razvoj Hrvatske, istaknuo je Ljubo Jurčić na predstavljanju programa kojim ide na parlamentarne izbore.

Parola HEI-ja "Znati kako" odnosi se na politike kojima namjeravaju ostvariti dugoročan rast, ponajprije na industrijsku, ali i politiku regionalnog razvoja, financijsku i monetarnu te kulturnu i socijalnu politiku.

- Hrvatima ne trebaju "krv, znoj i suze". Naš koncept nije u rezanju, nego u proizvodnji većoj nego što je potrošnja. Bitno je kako obraditi zemlju, iskoristiti drvo, mineralno bogatstvo, kapacitete iz prošlosti i novu infrastrukturu – istaknuo je, otkrivši da bi proračunu za povećanje proizvodnje osigurao 5 mlrd. kn. Bitno je, kaže, znati što proizvoditi te u skladu s tim kreirati monetarnu politiku. Bitna točka programa su i besplatno obrazovanje i zdravstvena skrb. Koalicijski sporazum potpisat će sljedeći tjedan s partnerima, Primorsko-goranskim savezom i Blokom "Umirovljenici zajedno".

Idi na 24sata

Komentari 20

  • SAIBABA 27.09.2011.

    nemoj ulaziti u nikakve koalicije i prolaz ti je zagarantiran.

  • PapaŠtrumpf 23.09.2011.

    Jurčiću to što ti misliš iskoristiti (zemlju, drvo, vodu i sl) je rasprodano kao i sve ostalo samo ti to još neznaš

  • tuti fruti 11 23.09.2011.

    i jurcic je otkrio tplu vodu, pa to smo imali u jugi ,a sve ste unistili i sada kao trebamo industriju,a to i svaki radnik zna kojin se ne bavi politikom.bio si i ti tada na nekoj vlasti .treba i tebi 20 god da svatis neke stvari?

Komentiraj...
Vidi sve komentare