To je to što me zanima!

Južna Koreja traži sastanak: Žele iskrenu ispriku sa sjevera

Seul predlaže sastanak sa Sjevernom Korejom kako bi smanjili napetosti između zemalja. Najavljeni sastanak bi trebao biti 11. veljače u selu Panmunjeom
Vidi originalni članak

Ovo bi trebao biti prvi sastanak između Koreja nakon bombardiranja otoka Yeonpyeonga prije 2 mjeseca i torpediranja južnokorejskog vojnog broda prošle godine kada je poginulo 46 članova posade. Na sastanku 11. veljače u Panmunjeumu trebali bi dogovoriti i nove vojne pregovore. 

- Stav naše vlade je da se Pyongyang mora iskreno ispričati za napade na Cheonan i Yeonoyeong, preuzeti odgovornost i obećati da novih provokacija neće biti - rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Kim Min za Korea Times. 

Ukoliko se Sjeverna Koreja ne ispriča, pregovora neće biti, ističe glasnogovornik. Od sastanka se puno očekuje jer napetosti između zemalja samo rastu. Otkad je Lee Myung-bakova administracija u veljači 2008. godine došla na vlast, niije bilo ministarskih pregovora između ove dvije zemlje. 

Sjeverna Koreja odbacuje odgovornost za potonuće vojnog broda, dok pucanje na otok Yeonpyeong smatra potpuno legitimnim. Seoul je prema Sjevernoj Koreji tamo namjerno održao vojne vježbe tijekom kojih je pucano na teritorijalne vode Sjeverne Koreje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_73657 26.01.2011.

    Hajde , daj Bože da se dogovorite nešto i smirite strasti. Ako vam uspije , uključite se na ovaj forum, pa mi pomognite pomiriti ustaše i partizane ( meni baš ne ide od ruke ).

Komentiraj...
Vidi sve komentare