To je to što me zanima!

Južna Koreja zabranjuje izvoz strateških artikala u Rusiju: 'Osuđujemo rusku invaziju'

Među strateškim stavkama koje će se kontrolirati su zalihe elektronike, poluvodiča, računala, informacija i komunikacija, senzora i lasera, navigacije i avionike te opreme za brodove i zrakoplovstvo
Vidi originalni članak

Južna Koreja postrožit će kontrolu izvoza u Rusiju, zabranom izvoza strateških artikala i pridružiti se potezima zapadnih zemalja da isključe neke ruske banke iz međunarodnog sustava plaćanja SWIFT, priopćilo je u ponedjeljak južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Korejska vlada također je odlučila promicati dodatno oslobađanje strateških rezervi nafte za stabilizaciju međunarodnog energetskog tržišta i dodatno preispitati druge mjere poput preprodaje LNG-a Europi, priopćilo je ministarstvo.

- Korejska vlada osudila je rusku oružanu invaziju na Ukrajinu i, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, odlučila je aktivno sudjelovati u naporima međunarodne zajednice, uključujući gospodarske sankcije, za mirno rješavanje situacije - stoji u priopćenju.

Među strateškim stavkama koje će se kontrolirati su zalihe elektronike, poluvodiča, računala, informacija i komunikacija, senzora i lasera, navigacije i avionike te opreme za brodove i zrakoplovstvo.

Južna Koreja pojačat će humanitarnu pomoć Ukrajini, dodalo je ministarstvo, rekavši da je o svojim odlukama službeno obavijestilo američku vladu diplomatskim kanalima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VAN DER SRAL 28.02.2022.

    A šta kaže Kim ? Njegove su nuklearne stalno u pripravnosti 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare