To je to što me zanima!

Južnu Koreju zatrpao rekordni snijeg, tisuće u akciji čišćenja

Provinciju Gangwon u ponedjeljak je prekrilo 50 cm snijega što je unijelo dodatnu zabrinutost radnika koji su tijekom vikenda pokušavali očistiti snijeg koji je napadao
Vidi originalni članak

Južnu Koreju zatrpale su najveće količine snijega u posljednjih stotinu godina.  U provinciji Gangwon u noći na subotu napadalo je rekordnih metar snijega, što je najveća količina od 1911. godine, prenosi Korea Times.

Vlasti su upozorile građane na snažne nanose snijega u pokrajini Gyeongsang gdje su deseci staklenika i poljoprivredna postrojenja uništena zbog snijega koji je urušio krovove. Država je mobilizirala na tisuće ljudi u akciji čišćenja snijega.

Snježni kaos prouzročio je dodatne frustracije građanima koji su zapeli u svojim domovima. Naime, glavne ceste u Gangwonu su zatvorene za promet jer su se zbog snijega pretvorile u ledene staze, dok je dodatnih 18 prometnica zatvoreno zbog neočišćenog snijega. 

Južnokorejski grad Ulsan zatvorio je 412 vrtića, osnovnih i srednjih škola dok se vrijeme ne stabilizira. Prema meteorološkom institutu u Južnoj Koreji, snježne padaline su moguće do ožujka jer je sudar hladnog zraka iz Rusije i vlažnog zraka iz Japana uzrok snijegu iznad istočnog dijela Južne Koreje.  Sljedeći snijeg najavljen je za četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zlatko76 14.02.2011.

    Sad će napast Sjevernu Koreju jer su im to sigurno oni poslali snijeg

  • user_44181 14.02.2011.

    A kod nas bi bili sretni što ne moraju ići na posao, a tamo su ljuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare