To je to što me zanima!

Kad ne rade, uživaju: Dupini pirotehničari vole se maziti

Dupini pirotehničari američke vojske, kad ne traže zaostale mine, uživaju u pažnji koju im posvećuju ljudi. Do sredine listopada ostaju pretraživati dubrovački akvatorij
Vidi originalni članak

Dupini Loki, Maya, Evinrude, Randolph, Charlie i Nitro, posebno obučeni u američkoj vojsci, kad ne traže zaostale mine, uživaju u pažnji koju im posvećuju ljudi. Transporterom C-17 Globemaster stigli su iz baze u dalekom San Diegu, a do sredine listopada pretraživat će dubrovački akvatorij. 

Njihov posao je označiti minsko-eksplozivno sredstvo GPS lokatorom, nakon čega ih preuzimaju i deaktiviraju protuminski ronioci flotile Hrvatske ratne mornarice koji u vježbi sudjeluju s američkim, slovenskim i crnogorskim kolegama. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • KoraljkaPolaček 29.09.2013.

    Nauče ih putem izgladnjivanja :( Nijedan dupin neće sam ići tražiti mine niti izvoditi trikove za nas. Mora biti gladan da bi naučio trik, to je temelj svih treninga. Mislim da bi danas ljudi mogli početi sami rješavati svoje zaostatke iz svojih ratova, a ne uzimati životinje iz divljine i iskorištavati ih za svoju svrhu. Nažalost upravo inteligencija dupina čini ih savršenim predmetom iskorištavanja. Btw, a ronioci to ne mogu???

  • LebronPetrovic 28.09.2013.

    Mazeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

  • WOMANIZER 27.09.2013.

    to su mi jedne od najdražih životinja! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare