To je to što me zanima!

'Kada prošećete Zagrebom vidi se doprinos Srba u Hrvatskoj'

Predsjednik Ivo Josipović sudjelovao je danas na kongresu stipendista Srpskog privrednog društva "Privrednik" na temu "Mladi Srbi u RH: potraga za identitetom"
Vidi originalni članak

Kad prošećete gradom Zagrebom, pogledate ploče, zgrade, prolistate stranice povijesti, vidite koliki je doprinos Srba Hrvatskoj, našem uspjehu, rekao je predsjednik Ivo Josipović na kongresu stipendista Srpskog privrednog društva "Privrednik" s temom "Mladi Srbi u Hrvatskoj: potraga za identitetom"

Dodao je kako je u povijesti tih odnosa bilo i neuspjeha, a najveći je bio rat, međutim moramo kao dvije zajednice naći način kako otkloniti te razmjerice, prenosi Jutarnji list.

Josipović je izrazio uvjerenost u to da svatko od nas ima više identiteta, a mudrost zajednice je da prepozna da su različiti identiteti nacionalnosti i vjeroispovijesti bogatstvo društva. Smatra kako danas u hrvatskom društvu postoje ozbiljni problemi u međunacionalnim odnosima, ali je uvjeren da će sve krenuti dobrim putem jer je među Hrvatima i Srbima većina onih koji poštuju jedni druge i znaju da trebaju surađivati. Izrazio je nadu da će sve veći dio Srba, posebice mladih, biti aktivan u općim institucijama hrvatskog društva. 

Kao izaslanik predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića, nazočnima se obratio i zastupnik Miodrag Linte. On je rekao kako predstavnici srpske omladine u Hrvatskoj svojim djelovanjem šalju tri poruke - da se ne žele odreći svog srpskog nacionalnog identiteta, da ne prihvaćaju politiku i sintagme da su 'Srbi kolektivni krivci i remetilački faktor' nego upravo suprotno, faktor mira, sigurnosti, razumijevanja i međusobnog poštovanja, te da se žele boriti za ista prava kao i ostali građani Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 430

  • CrNa LaLa_1 03.03.2016.

    Ja više ne mogu čitati ove gluposti koje trabunja naš predsjednik.. On k'o da je iz nekog drugog filma došao.. Gospodine Josipoviću, o kakvim doprinosima vi to govorite? Non stop trabunjate o nekom međusobno poštovanju i nekom zajedništvu Hrvata i Srba, u Srbiji šaljete poruke mira i onda vam srpski predsjednik koji daje izjavu poslije vas, popljuje sve što ste rekli i samo što ne izjavi da su Hrvati agresori i krivci za rat!! Čemu to uvlačenje Srbima?? Niti su se pokajali za zločine koje su počinili, niti im je žao, već nas i dalje provociraju i najviše bi voljeli da nas izbrišu sa zemljopisne karte!! Zašto srpski predsjednik nema tako pomirljive tonove??? Zašto on ne kaže da u Beogradu možete vidjeti veliki doprinos Hrvata?? Zato što je to smiješno i zato što prezire i vas i nas!!!! Shvatite to već jednom!!

  • ZoranPop 03.03.2016.

    imaju TRI poruke...hmmm. čitajući između redaka svi znamo zbog čega su to baš TRI poruke, a ne dvije ili četiri. simbolika je također jaka stvar...

  • ROĐO i Rođo 03.03.2016.

    Ovo se zove dodvoravanje i privrženost! Prošeći predsjeniče,prošeći, Hrvatskom uzduž i poprijeko, na svakom koraku su još vidljivi doprinosi srba u hrvatskoj, ne zaboravi prošetati s njima i mjesnim i gradskim grobljima, doprinos do doprinosa.Ne zaboravi povesti i prijatelja pupovca i on ima dosta doprinosa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare