To je to što me zanima!

Kajin: Pukanićevo ubojstvo poruka je Stjepanu Mesiću

U Saboru su političari poručili kako država nije ugrožena, ali je ugrožen način života. Međutim, nisu precizirali kakvi će im biti prvi koraci u borbi
Vidi originalni članak

Usuđujem se reći da je ono što se dogodilo Ivani Hodak poruka premijeru, a ovo što se dogodilo Pukaniću poruka je predsjedniku države. Nema razloga za prijevremene izbore ni za vladu nacionalnog jedinstva, ali je potreban konsenzus kako bi se spriječilo da podzemlje zavlada, rekao je Kajin. Zoran Milanović (SDP) poručio je da, unatoč narušenoj sigurnosti u zemlji, ne treba podlijegati psihozi. Pozvao je na beskonačan obračun s mafijom.
- Imate mač, imate sablju, imate lisnicu, izabrali ste suradnike koji su dobri, polarne noći ili dane, ali potrebna je volja i drskost da se oni koji rade ovakve stvari destabiliziraju. Država nije ugrožena, ali je ugrožen način života - rekao je.
HNS-ova Vesna Pusić također pozdravlja konsenzus stranaka u borbi protiv organiziranoga kriminala, no napominje da institucionalne reforme nisu dovoljne.
- Ključno je da se reagira odmah i da se na temelju saznanja koje će DORH imati ljudi lociraju, da se obave razgovori. Bez hitne intervencije cilj ne možemo postići - rekla je Pusić. I ostali parlamentarni klubovi jedinstveni su u podršci Vladi i državnim institucijama u borbi protiv kriminala, mafije i terorizma.
Međutim, govornici su redom, od Sanadera nadalje, ublažili rječnik koji su rabili neposredno nakon Pukanićeva ubojstva. Riječi “teror” i “terorizam” koristili su što je manje moguće. Iako su večer prije rekli kako je stiglo vrijeme za akciju, konkretne poteze nisu spominjali. Kažu da ulice žele učiniti sigurnima, no jučer nisu objasnili kako to misle postići.

SANADER JE NEOZBILJAN, ALI BIJESAN
Komunikologinja Ljiljana Buhač analizirala je govor tijela premijera Ive Sanadera. On se nakon ubojstva Ivane Hodak te nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića građanima obratio bez kravate, odjeven vrlo neformalno.
- Premijer nije imao kravatu, odijelo mu je bilo čak malo zgužvano, što je znak njegove neozbiljnosti prema situaciji u zemlji. Sanader je bio pripremljen za govor te je mogao pripremiti i rezervnu košulju te kravatu - kazala je Buhač. Na njegovu licu, kaže Buhač, vidjelo se da je bio vidno uzrujan. Usne su mu podrhtavale, a brada mu se, ističe, tresla.
- To je znak rastrojenosti. Bio je jako bijesan - rekla je Buhač. Na jučerašnjem obraćanju građanima, nakon sastanka Vijeća sigurnosti, premijer je bio odjeven kako priliči ovakvoj situaciji, u odijelo s kravatom.
- Ponavljao je iste fraze, samo na drugi način, što je odvlačilo pažnju slušatelja - dodala je Buhač.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • vizijaslobode1941 25.10.2008.

    što je p... nemaš mu da obrisati!"""""""mrbajo"""""" zato što piše velikim slovima y u g o nostalgičaru

  • vizijaslobode1941 25.10.2008.

    ADMINE zar mrbajo nije prekršijo pravila komentiranja pisajući velikim slovima .ah da oprostite on je pisao protiv HDZ-a pa je to u ovoj novini dozvoljeno

  • sussi 25.10.2008.

    sve je to zbog Zagorca , nešta je veliko u igri al\' neće se nikad saznati , za par dana biće kao da se ništa nije desilo i opet će biti problem oko pušenja i zabrana .

Komentiraj...
Vidi sve komentare