To je to što me zanima!

Kakav kupac: Kupio dijamant za 55,5 mil. kn preko telefona

Za dragi kamen borilo se pet potencijalnih kupaca. Iz sekunde u sekundu dizali su cijenu. Borba za dijamant je bila napeta. Cijenu su nabili do 7,5 milijuna eura
Vidi originalni članak

Velik je kao kovanica od pet kuna, a vrijedi milijune eura. Naravno riječ je o dijamantu, ovoga puta o 'Beau Sancy' od 34 karata koji se u utorak našao na aukciji u Ženevi. Svjetlucavi dijamant u vlasništvu je pruske kraljevske obitelji.

Za dragi kamen borilo se pet potencijalnih kupaca. Iz sekunde u sekundu dizali su cijenu. Borba za dijamant je bila napeta. Cijenu su nabili do 7,5 milijuna eura. Stručnjaci kažu da je to puno više od njegove stvarne vrijednosti, piše Bild. 

Kraljevska obitelj dala je dijamant na prodaju kako bi pokrili neke nepredviđene troškove. Dijamnt je na kraju kupio anonimni kupac koji se u aukciju uključio telefonom.

Stručnjak za nakit iz aukcijske kuće Sotheby's, David Bennett, kaže kako je dijamnt postigao visoku cijenu zbog svoje povijesti. 'Beau Sancy' doputovao je iz Indije. Njega je Henry IV. donio kao poklon svojoj supruzi Mariji de Medici. Natjerala ga je da ga ugradi u krunu, koju je ona nosila na krunidbi davne 1610. Nakon što ga je nosila Maria de Medici, dijamant je bio u vlasništvu "kraljice Škota" Mary Stuart koja ga je založila kako bi financirala borbu svog brata. Kasnije je dijamant završio u pruskom kraljevstvu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tatamlata 17.05.2012.

    KOJA kraljevska obitelj je to dala u prodaju, pruska?

  • sanja-22 17.05.2012.

    Bolesno....ocito covjek ne zna kud bi sa lovom pa kupuje gluposti....umjesto da ulozi u nesto pametno...koliko je ljudi bez posla....bez hrane,vode,krova nad glavom itd.....a lova se trosi...na necim sto nema veze s vezom..ubuducnosti....!....kad se ima..onda se baca....svasta....za ovako nesto nebi dala ni 1 kunu..

  • timica2 17.05.2012.

    Da nije tajnoviti kupac "naš" Sandi*.????

Komentiraj...
Vidi sve komentare