To je to što me zanima!

Kako bi dječaku (10) spasili nogu zašili su mu je naopačke

Liječni su Duganu Smithu otkrili tumor na bedru dok je imao deset godina. Kako bi mu spasili nogu, odrezali su sredinu, donji dio zarotirali za 180 stupnjeva i spojili
Vidi originalni članak

Amerikanac Dugan Smith (13) iz Fostorije, koji je skoro ostao bez noge zbog raka, konačno može opet zaigrati baseball. Međutim, Dugan sada ima noge koje gledaju u suprotnim smjerovima. Liječnici su otkrili tumor u koljenu nakon što je slomio nogu s deset godina. Na bedru je imao tumor veličine teniske loptice, piše Daily Mail. Rekli su njegovim roditeljima kako moraju hitno operirati.

- Nisam znao hoću li više ikada moći trčati, nisam znao ni hoću li moći raditi. Imao sam sto pitanja - rekao je Dugan. Iako je imao dosta mogućnosti kao što je proteza ili umjetna kost, postojao je samo jedan način da zadrži svoju nogu. Kirurzi s klinike u Ohiju izveli su rijetki zahvat Van Ness Rotation-Plasty. Izrezali su srednji dio noge, donji dio zarotirali za 180 stupnjeva i spojili sa žilama. 

Sada Dugan opet može igrati baseball i bolji je nego ikada. Postao je glavni bacač za lokalni tim iz Fosterije. Međutim, Tvrdi da njegov otac Dustin, koji trenira tim, nije nimalo popustljiv prema njemu.

- Drugi roditelji dolaze i žele mu pomoći, ali ja neću da ima poseban tretman - rekao je Dustin. Dugan se nada kako će jednoga dana profesionalno zaigrati baseball.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • SekaAllTimeLow 12.05.2011.

    hmm... ne kužim poantu tog šivanja? ionak sad nema koristi od te noge. nije doboljno dugačka, ne može nosit protezu.. :s

  • ja i tako malo ja 12.05.2011.

    Sve mislim nemoze me vise niko iznenaditi,a kad vidi ovo,svasta!Strasno,sta je rec,kakav je to hirurg??

  • kosarkasica7 12.05.2011.

    kako ima ne razumnih ljuti Isuse Boze....

Komentiraj...
Vidi sve komentare