To je to što me zanima!

Kako je HDZ oteo sudove i ubio pravdu: 'Bilo je to 1993. godine, tada je počela velika čistka...'

Memento na prvu polovicu devedesetih godina, kad je HDZ stavio svoju tešku ruku na pravosuđe, upregnuvši ga u svoju službu. Čistka je počela je eliminacijom nepoćudnih sudaca Vrhovnog suda
Vidi originalni članak

Kad je ovih dana predsjednik Zoran Milanović okrivio HDZ za katastrofalno stanje u pravosuđu, premijer Andrej Plenković uzvratio mu je neuobičajeno oprezno, pazeći na svaku riječ i čitajući s ekrana pripremljen govor u kojem je uvjeravao da HDZ-ovo pravosuđe “ne postoji” i da pravosudna tijela svoj posao rade “neovisno”. 
- Vjerujem da je to i najnepovjerljivijima jasno. Ako nije, progledat će - u propovjedničkom tonu poručuje premijer pokušavajući dokazati da Državno odvjetništvo pokreće postupke bez utjecaja politike. Broj postupaka i osobe protiv kojih su ti postupci pokrenuti dokazuju da nema privilegiranih i da pravosuđe nikoga ne štiti od odgovornosti, uvjerava tako premijer, tvrdeći kako je teza da je pravosuđe HDZ-ovo “jednostavno laž”. Tvrdi i da će na tome inzistirati, očekujući i od nas da na tome inzistiramo. 
- Ne postoji tzv. HDZ-ovo pravosuđe. Ne postoji. Možda je postojalo SDP-ovo - ljutito će premijer Plenković tvrdeći da on kao predsjednik Vlade nema potrebu koristiti pravosuđe u borbi sa svojim protivnicima niti ga zanima protiv koga se vode postupci. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • Luna777 20.06.2021.

    Šteta što je ovaj članak na plusu+ jer bilo bi ovdje na stotine komentara. Otac svi otaca za klijentelističku, korumpiranu ali i nadasve devastiranu i osiromašenu Hrvatsku, za korumpirano pravosuđe je upravo Tuđman i HDZ, a ovi današnji HDZ-ovci su slijednici Tuđmana. No, da nije umro, i on bi se našao na optuženičkoj klupi u Hagu. Nije važno koliko je koji sudac sposoban, najvažnije je da je podoban, lojalan, partiji. Politika je u sprezi sa sudstvom, stoga se niti ne vode mnogi procesi čiji su akteri upravo HDZ-ovi visoki dužnosnici, čak i bivši ministri, kao "Kušćevići", Rimac, Žalac, Žinić i sijaset drugih  većih i manjih šerifića, velikih "domoljuba" ili bolje reći kradoljuba. Kod nas ništa bez politike, pa ni sudstvo. Imamo jednopartijski sistem, a ne demokraciju. To se upravo vidi po tome što ne žele da gđa. Đurđević obnaša funkciju predsjednice Vrhovnog suda. Rukama i nogama se bore da do toga ne dođe. Baš se pitam zašto je tome tako???

  • suZAvac2 20.06.2021.

    Ne znam od kog je HDZ očistio sudove kad je kompletan komunistički korumpirani kadar ostao raditi u pravosuđu. Sudac kaj je od Mamića primao "honorare" je imao ne jednu, nego tri slike bravara Tileta u svom uredu u Osijeku. A po ZG sudovima da ne govorim. Dakle partijski klijentelizam je ostao, i zato nam je i pravosuđe klijentelističko. Poljaci kad su napravili "čistku" sudaca po lustracijskom ključu, tad su postali velesila u odnosu na RH. Vidljivo od ekonomije pa do najsitnijih pora u društvu. Kod nas još uvijek donose presude "u ime naroda" samo za odabrane, a promjenilo se jedino kaj su partijske knjižice zamjenjene članskim iskaznicama.

  • Knez Drpimir 20.06.2021.

    Tko god glasa ili je ikada glasao za ADZ (uključeni i kojekakvi tamburaški pokreti i sl.) jednostavno je terorist.

Komentiraj...
Vidi sve komentare