To je to što me zanima!

Kakva oružja su mogla srušiti Boeing 777 iznad Ukrajine?

U tragediji zrakoplova koji je oboren iznad Ukrajine poginulo je 298 ljudi i dok se utvrđuje koja je strana ispalila projektil, analizira se i kakva raketa ga je srušila
Vidi originalni članak

Američki dužnosnici zaključili su da je malezijski Boeing 777 iznad Ukrajine srušen projektilom zemlja-zrak. Dok se prikupljaju točni podaci, ABC piše da, ako se i koristio ruski sustav, to ne ukazuje na to koja strana u Ukrajini ga je ispalila.

Nekoliko je vjerojatnih opcija. Izgledna opcija je da je zrakoplov oboren sustavom BUK-M2 (SA-17 Grizzly). Radi se o sofisticiranom raketnom sustavu. Za razliku od ručnih raketnih bacača, ovo je veliki i mobilni sustav koji se ispaljuje s lansera i ima daleki domet. 

Raketa duga 5,5 metara može postići najveću brzinu od 1200 m/s (4320 km/h), što je i više nego dovoljno da ulovi Boeing 777 koji leti brzinom od 1000 km/h. 

Manje sofisticirani sustav SA-11 također bi mogao doći do visine na kojoj leti Boeing 777. Vlastiti sustav ima i ukrajinska vojska, navodi ABC

Idi na 24sata

Komentari 46

  • DraganMirovic 19.07.2014.

    fala bogu ili je raketa zemlja -vazduh ili vojni zrkoplov....

  • citispeak 18.07.2014.

    Predsjednik Porošenko je "odmah" znao i uzrok nesreće i krivce. Pa jasno, kad je to naredio svojim bojovnicima, koji su u zajedno s dispečerima srušili avion i to baš da bude na teritoriju koji kontroliraju tzv separatisti a i blizu ruske granice. Digla se je histerična graja i histerija protiv Putina i Rusije. Ovo je kao s tornjevima u New Yorku. Sruši ih pa okrivi nekog Bil Ladena u afganistanskim planinama pa uz zaglušujuću propagandu napadni drugu zemlju (Irak). Sve je ovo napravljeno da se NATO instalira u Ukrajinu.

  • KoserIgor 18.07.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare