To je to što me zanima!

Pogledajte temperature mora! Na Krku i u Puli blizu rekorda

Na temperaturu mora velik utjecaj imaju i broj sunčanih sati kojih se u Hrvatskoj od početka ljeta izmjerio već veliki broj, smanjena količina padalina i smanjena količina vjetra
Vidi originalni članak

Slično kao i temperatura zraka, i temperatura mora iz godine u godinu raste tako da je prosječna temperatura mora u Hrvatskoj svake godine sve viša i viša. Razlog tomu su, naravno, klimatske promjene zbog kojih se prosječna temperatura zraka povećava koja, potom, ima utjecaj i na more. Na temperaturu mora velik utjecaj imaju i broj sunčanih sati kojih se u Hrvatskoj od početka ljeta izmjerio već veliki broj, smanjena količina padalina i smanjena količina vjetra koji miješa površinsko toplo more i dubinsko hladno objašnjavaju nam s portala temperatura-mora.hr.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budući da je ovo ljeto izuzetno toplo, ne bi nas trebalo čuditi ako temperature mora u Hrvatskoj ove godine sruše sve rekorde.

Rekordna temperatura mora u Hrvatskoj zabilježena je 30.7.2015. godine na Mljetu u Malom jezeru kada je izmjerena temperatura mora iznosila 31.1°C. Na Mljetu je u utorak 29.3°C, a prema najavama sunčano vrijeme će se nastaviti pa će i temperatura mora rasti.

Razlika današnje temperature mora u Puli i temperature mora u gradu Krku i rekordne godine je tek unutar jedne decimale.

Rekordna temperatura mora u Puli izmjerena je 23. srpnja 2015. godine kada je iznosila 29.4°C, a trenutna temperatura mora u Puli iznosi 29°C.

Rekordna temperatura mora u Zadru izmjerena je 25.7.2015. godine kada je iznosila 28.4°C. Trenutna temperatura mora u Zadru iznosi 26.6°C.

Na pitanje hoćemo li dočekati rekordne temperature mora ovoga ljeta s temperatura-mora.hr nam objašnjavaju da će na to utjecati velik broj faktora, ali da ćemo prema njihovim prognozama ovo ljeto na Jadranu zabilježiti nekoliko lokalnih rekorda temperature mora u Hrvatskoj dok ćemo za najvišu temperaturu mora ikada zabilježenu u Hrvatskoj možda morati pričekati još koje ljeto.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • perodjuro 18.07.2023.

    Količina vjetra! Znači vjetar se može 'izvagati' da mu se odredi količina...?

  • komokljika 18.07.2023.

    neumorna industrija straha. užas.

  • Šojka ptica 18.07.2023.

    Ma gdje su te temp? Jesu al na prvih 10 cm

Komentiraj...
Vidi sve komentare