To je to što me zanima!

Kalinić je vježbao za bijeg, a planirali su i krvavu osvetu?

Srpski mediji pišu kako je Joca Amsterdam, koji je organizirao bijeg Željka Milovanović i Sretka Kalinića, spremao i pobunu u Okružnom zatvoru u Beogradu
Vidi originalni članak

Srbijanske vlasti detaljno istražuju pokušaj bijega Željka Milovanovića i Sretka Kalinića. Tamošnji mediji pišu kako je sve organizirao Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam. Blic javlja kako je Joca pripremao i pobunu u Okružnom zatvoru u Beogradu. Informaciju o pobuni Srbi su dobili prije nekoliko dana od Interpola. 

Bijeg dvojice ozloglašenih ubojica i kriminalaca bio je dobro planiran. Press piše kako su Kalinića uhvatili na ogradi koja zatvorsko dvorište dijeli od ulice. U njegovom planu promaklo mu je to što su straže toga dana bile poduplane zbog suđenja Joci Amsterdamu. 

Kalinić je toliko silno želio pobjeći iz zatvora da je radio i na fizičkoj spremi. Svakoga dana u ćeliji je radio sklekove i zgibove, a noć prije bijega obrijao je i bradu kako ga stražari na prvi pogled ne bi prepoznali.

Zbog pokušaja bijega Kalinića i Milovanovića priveli su petoricu stražara za koje smatraju da su umiješani u sve. Stražar koji je trebao nadzirati hodnik otišao se na kat 'ugrijati' te ostavio pritvorena vrata, koja su bjegunci s lakoćom otvorili nakon što su prethodno prepilili rešetke na svojim ćelijama. Jutarnji list piše kako su se Milovanović i Kalinić namjeravali osvetiti sucima zbog kojih su završili iza rešetaka. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • SUDAC_1 11.02.2012.

    Nema tu pomoći dok čuvari u zatvoru ne budu adekvatno plaćeni za svoj posao, ovako ispada blaže nego kućni pritvor! Jer sve funkcionira kao da su slobodni!

  • roghino 11.02.2012.

    ma po kratkom postupku,ODMAH

  • Kamičko 10.02.2012.

    Straže nisu bile poduplane nego udvostručene. Ovo kao da je neki forum, a ne novine, pa se uopće ne vodi računa o jeziku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare