To je to što me zanima!

Kalmeta je najavio ponovni sastanak Vlade i sindikata

Božidar Kalmeta je u srijedu u Banskim dvorima o reviziji prošlogodišnjeg Sporazuma o usklađivanju plaća razgovarao sa sindkatima javnih službi
Vidi originalni članak

U petak će za stol ponovno sjesti predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca, najavio je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Božidar Kalmeta.
- Raspravljat ćemo kako unaprijediti rad GSV-a, jer njegovo nefunkcioniranje šteti svima - kazao je. Dolazak na sastanak potvrdio mu je sindikalac Ozren Matijašević. Kalmeta je u Banskim dvorima o reviziji prošlogodišnjeg Sporazuma o usklađivanju plaća razgovarao sa sindikatima javnih službi. Dogovorili su osnivanje povjerenstva koje će do idućeg tjedna izraditi prijedlog revizije sporazuma.
- Mi smo prošle godine pristali na šest postotno smanjenje plaće. Vlada bi nam u ovom trenutku trebala povećati osnovicu za inflaciju od prošle godine do sada odnosno za 17 kuna - rekao je Zvonimir Laktašić, predsjednik Sindikata učitelja. Dodao je kako je odlučiti idu li na potpisivanje dodatka Sporazuma ili ostaju kod onog što je potpisano nakon što povjerenstvo odradi svoj posao. Istaknuo je i da se u Vladi razgovaralo o temeljnom kolektivnom ugovoru koji za javne službe ističe 31. srpnja te o božićnicama.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • branjo 30.06.2010.

    Ovce opet idu kod vuka na pregovore !

  • tttinkyyy 30.06.2010.

    bilo bi najbolje da nam se plaće uopće ne isplaćuju i da radimo pro bono...da se jaca i dalje može glupo smješkati u ekran kad god ju se nekaj pita, a sva ova svita nesposobnih krelaca (tipa kalmeta i slični) može stajat njoj iza leđa i kimat glavom...odurno na kaj smo spali...

  • z_orao 30.06.2010.

    Pa zašto da se sastaju kada Šuker govori da nema novaca ni za penzionere. Što će se opet sindikatima obečati ? Pa kako bi sada pregovarao Kalmeta i o Božičnici, a nedavno su rekli da treba ukinuti regres, dar za djecu i bozicnicu. Vlada sa sobom ne vlada. A sindikati neka naprave reda među svojim redovima i neka se konačno udruže u jedan sindikat s istim ciljem ZAŠTITE RADNIČKIH PRAVA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare