To je to što me zanima!

Kamala Harris doputovala u Ganu, prvu postaju svoje afričke turneje: Imam velika očekivanja

Tijekom posjeta američka potpredsjednica treba razgovarati o klimatskoj krizi, poboljšanju prehrambene sigurnosti i povećanju ulaganja na kontinentu.
Vidi originalni članak

Američka potpredsjednica Kamala Harris doputovala je u nedjelju u Ganu, prvu postaju u svom obilasku triju afričkih zemalja, kako bi učvrstila diplomatske veze Washingtona i tog kontinenta.

Njezino putovanje u Ganu, Tanzaniju i Zambiju, koje se završava 2. travnja, događa se nakon sastanka na vrhu Sjedinjenih Država i predstavnika Afrike u prosincu u Washingtonu, na kojemu se predsjednik Joe Biden zauzeo za sveobuhvatno partnerstvo s Afrikom, u času kada SAD nastoji učvrstiti svoju prisutnost na kontinentu zbog sve većeg utjecaja Kine i Rusije.

UNIŠTENA DRŽAVA VIDEO Tornado smrti pogodio je Mississippi, 25 ljudi poginulo: 'Moj grad je potpuno nestao...'

Kamalu Harris, u čijoj je pratnji suprug Douglas Emhoff, u zračnoj luci u Accri dočekao je potpredsjednik Gane Manmudu Bawumia i drugi visoki dužnosnici. Na silasku iz zrakoplova dočekali su je tradicionalni plesovi uz zvuke bubnjeva i učenici koji su mahali zastavicama Gane.

BIVŠI PREDSJEDNIK NIJE UHIĆEN Šire se lažne fotke Trumpova uhićenja: Izradila ih je umjetna inteligencija, jako su realne

"Jedva čekamo da ovo putovanje pretvorimo u novu potvrdu trajnog i važnog prijateljstva američkog naroda i onih koji žive na afričkom kontinentu", izjavila je Harris.

"Imam velika očekivanja glede afričke budućnosti i njezina utjecaja na ostatak svijeta, pa tako i SAD-a", dodala je nakon dolaska.

Tijekom posjeta američka potpredsjednica treba razgovarati o klimatskoj krizi, poboljšanju prehrambene sigurnosti i povećanju ulaganja na kontinentu, istaknula je.

KOLUMNA JAMESA B. FOLEYA Bivši veleposlanik SAD-a u RH: Ovo je gusta magla rata. Baš kako je Clausewitz davno rekao

Sastat će se s predsjednikom Nanom Akufo-Addom i s predstavnicima civilnog društva. U srijedu će se iz Gane uputiti u Tanzaniju.

Gana je potpisala s MMF-om ugovor o kreditiranju vrijedan 3 milijarde dolara i pregovara s Kinom o svojim gospodarskim problemima

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vidum 27.03.2023.

    Možda ih i uvjeri da nije došla po novu turu robova.

  • Miške 27.03.2023.

    svojima u pohode

  • Piver 26.03.2023.

    Ona ne zna slozit dvije prosto prosirene recenice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare