To je to što me zanima!

Kamatara radnik zlatarne ubio zbog 100.000 eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za Ivicu Ivandu (42) ubojicu iz zlatarne, svi imaju samo riječi hvale. Kamatara je navodno upoznao u kockarnici i upao u začarani krug dugovanja
Vidi originalni članak

Poznajem ga cijeli život. Bio je pravi majstor za sve. Još u 7. razredu osnovne škole znao je rastaviti motor, a potom ga opet sastaviti. Zaista je imao zlatne ruke, rekli su nam poznanici Ivice Ivande (42). Ivanda je u petak oko 14.30 sati u zlatarnici u Margaretskoj ulici u središtu Zagreba ubio Branka Mijića (43), koji ga je navodno kamatario. Mijić je s prijateljem E. P. (31) kobnog dana došao u zlatarnicu, gdje je Ivica radio kao majstor i tražio novac. Posvađali su se, a zatim i potukli, nakon čega je Ivanda izvadio pištolj, koji je ilegalno posjedovao i ispalio mu sedam hitaca u prsa.  Mijić je preminuo na mjestu, a Ivandu je policija odvela u postaju. Pronašli su i pištolj. U zlatarnici je, uz Mijića, Ivandu i E. P., bio i vlasnik Ljuz Kušnini (40). Kušnini i E. P. navodno su stajali vrlo blizu Mijića. Stoga će Ivandu policija, osim za ubojstvo, teretiti i za dovođenje u opasnost. Kako neslužbeno doznajemo, Ivanda je Mijiću dugovao oko 100.000 eura.
Ivičin brat Andrija nije bio raspoložen za razgovor, kao ni njegov bratić. Ivandini roditelji rodom su iz Tomislavgrada, no on je rođen i odrastao je u Bukovačkoj cesti u Zagrebu. Svi koji ga poznaju kažu da je bio jako dobar čovjek koji je upao u ralje kamatara.
- On je to dosta dugo trpio. Zadnjih godinu dana bio je strašno potišten. Nije ništa pričao, no pretpostavili smo da je to zbog dugova. Dva mjeseca prije nego što je ubijen, Ivicu je pretukao pokojni Tvrtko Tomičić - tvrdi. Krvave glave vozili smo ga u bolnicu Rebro - ispričao nam je njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman.
- Moj klijent branio se šutnjom na policiji i na sudu. Određeno mu je 48-satno zadržavanje - rekao nam je njegov odvjetnik Mate Matić.




MIJIĆA UPOZNAO U KOCKARNICI?
Ubijeni Branko Mijić ima autolimarsku radionicu u Drinjskoj ulici u Zagrebu. Od susjeda doznajemo kako je jedno vrijeme navodno radio u kockarnici, gdje je vjerojatno upoznao Ivandu. Odležao je osam godina jer je 1998. ubio policajca Iliju Mandića. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • macki 25.01.2009.

    ov ti je sve jedno veliko sranje.Ubijeni je kamatar,koji je od ove jadne budale iznudjivao novac jer je ovaj zaglavio u kocki....kocka je droga...a tko zna mozda mu je prijetio da ce mu ubiti familiju ili nesto tako jer to ti kamatari rade......sve usvemu ovaj lik je sebi shebao zivot do daske.Ovoga nema-zavrsio je on ako kako je i zivio.

  • gagan1 25.01.2009.

    jedan šljam manje.kilo kruva više.

  • divna 24.01.2009.

    S_purger odličan komentar, pridružujem se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare