Obavijesti

News

Komentari 12

Kamatara radnik zlatarne ubio zbog 100.000 eura

Kamatara radnik zlatarne ubio zbog 100.000 eura
13

Za Ivicu Ivandu (42) ubojicu iz zlatarne, svi imaju samo riječi hvale. Kamatara je navodno upoznao u kockarnici i upao u začarani krug dugovanja

VIDEO

Poznajem ga cijeli život. Bio je pravi majstor za sve. Još u 7. razredu osnovne škole znao je rastaviti motor, a potom ga opet sastaviti. Zaista je imao zlatne ruke, rekli su nam poznanici Ivice Ivande (42). Ivanda je u petak oko 14.30 sati u zlatarnici u Margaretskoj ulici u središtu Zagreba ubio Branka Mijića (43), koji ga je navodno kamatario. Mijić je s prijateljem E. P. (31) kobnog dana došao u zlatarnicu, gdje je Ivica radio kao majstor i tražio novac. Posvađali su se, a zatim i potukli, nakon čega je Ivanda izvadio pištolj, koji je ilegalno posjedovao i ispalio mu sedam hitaca u prsa.  Mijić je preminuo na mjestu, a Ivandu je policija odvela u postaju. Pronašli su i pištolj. U zlatarnici je, uz Mijića, Ivandu i E. P., bio i vlasnik Ljuz Kušnini (40). Kušnini i E. P. navodno su stajali vrlo blizu Mijića. Stoga će Ivandu policija, osim za ubojstvo, teretiti i za dovođenje u opasnost. Kako neslužbeno doznajemo, Ivanda je Mijiću dugovao oko 100.000 eura.
Ivičin brat Andrija nije bio raspoložen za razgovor, kao ni njegov bratić. Ivandini roditelji rodom su iz Tomislavgrada, no on je rođen i odrastao je u Bukovačkoj cesti u Zagrebu. Svi koji ga poznaju kažu da je bio jako dobar čovjek koji je upao u ralje kamatara.
- On je to dosta dugo trpio. Zadnjih godinu dana bio je strašno potišten. Nije ništa pričao, no pretpostavili smo da je to zbog dugova. Dva mjeseca prije nego što je ubijen, Ivicu je pretukao pokojni Tvrtko Tomičić - tvrdi. Krvave glave vozili smo ga u bolnicu Rebro - ispričao nam je njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman.
- Moj klijent branio se šutnjom na policiji i na sudu. Određeno mu je 48-satno zadržavanje - rekao nam je njegov odvjetnik Mate Matić.




MIJIĆA UPOZNAO U KOCKARNICI?
Ubijeni Branko Mijić ima autolimarsku radionicu u Drinjskoj ulici u Zagrebu. Od susjeda doznajemo kako je jedno vrijeme navodno radio u kockarnici, gdje je vjerojatno upoznao Ivandu. Odležao je osam godina jer je 1998. ubio policajca Iliju Mandića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.