To je to što me zanima!

Kamenje smrskalo kamion, a par jedva preživio odron

Kamene gramade su se u četvrtak odornile i pale na Jadransku magistralu. Umalo su pale na auto. U petak iza ponoći stijena se srušila na kamion
Vidi originalni članak

Tea (35) i Deni Šodan (43) iz Omiša u četvrtak oko 19 sati vraćali su se kući iz Splita, gdje su bili u posjetu prijateljici.
- Padala je kiša, a vozio sam 50-ak km na sat. Na Jadranskoj magistrali, kraj mjesta Krila Jesenice, ogromna kamena gromada prešla nam je preko prednjeg dijela automobila i pala preko ceste u more. Nisam odmah shvatio što se zbiva. Pokušavao sam zadržati kontrolu nad autom, a zatim nas je zasulo još kamenja. Otvorili su se zračni jastuci, supruga je počela vrištati, a meni je cijeli život prošao pred očima. Malo je nedostajalo da nas ta stijena baci s ceste u more. Zvuk kamenja koje se srušilo na nas bio je zastrašujući - ispričao je Deni, otac dvoje djece.
Supruga Tea je u šoku izašla iz automobila i dezorijentirano hodala po magistrali, dok je Deni pokušavao izaći iz Golfa.
- Nekakva se stijena ispriječila na vratima. Nisam ih mogao otvoriti, kao ni prozore jer je zatajila elektronika. Nekako sam odgurnuo vrata nogama i izvukao se. Supruga je sjedila na ostacima branika uz cestu. Nije bila ozlijeđena - opisao je Deni, koji zbog ozljede nosi ovratnik. Ubrzo im je došla pomoć.
Nakon ponoći, stotinjak metara dalje novi  odron je zasuo kamion tvrtke PEMO iz Dubrovnika, koji je čekao prolaz na magistrali prema Splitu. Vozač D. R. (31) također nije ozlijeđen. U petak do kasnog poslijepodneva raščišćavali su cestu. Odroni na tom dijelu magistrale su česti. Mještani tvrde da su za sve krivi neplanski sagrađeni objekti na trusnom terenu, koji se zbog obilnih kiša često odronjava.

TAJ DIO CESTE SU NEDAVNO SANIRALI
Vidio sam još dvije stijene koje je zaustavilo drveće iznad auta. Inače, taj dio magistrale je nedavno bio saniran, kaže Šodan. Iz Hrvatskih cesta poručuju kako su se godinama trudili osigurati od odrona teren u Krilu Jesenice. Uz magistralu postavljane su zaštitne mreže i ugrađivani betonski blokovi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • scania 12.03.2010.

    Sad ce netko zaradit dobre pare na kupusu,šteta što je prošla sezona zimnica ali eto, sva sreća što nitko nije ozlijeđen!!!

  • vanbračna kći 12.03.2010.

    Treba netko stradati da bi krete.. nešto poduzeli!?

  • icopico 12.03.2010.

    seizmicka aktivnost...potresi svuda oko nas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare