To je to što me zanima!

Kanađanka rodila na Havajima, dobila račun od milijun dolara

Iako su prije putovanja na Havaje uplatili policu zdravstvenog osiguranja, bolnica je obitelji Huculak-Kimmel iz Kanade ipak ispostavila račun na 950.000 dolara
Vidi originalni članak

Kanađanka Jennifer Huculak-Kimmel majka je jednogodišnje djevojčice Reece koju je rodila tijekom odmora na Havajima. Djevojčica je rođena u listopadu prošle godine devet tjedana prerano te je u bolnici Kapiolani šest tjedana provela u inkubatoru.

Nakon tjedan i pol hospitalizacije, Jennifer su izvijestili kako joj zdravstveno osiguranje koje je uplatila prije putovanja ne pokriva troškove tog liječenja . Kontaktirala je osiguranje iz kojeg su poručili kako će sve biti riješeno. Šok je uslijedio kada su joj u bolnici ispostavili račun na gotovo milijun dolara!

Nema načina da to platimo, jedino što možemo je proglasiti vlastiti bankrot, zaključio je Jenniferin suprug Darren

- Bili smo u šoku kad smo vidjeli račun od 950.000 dolara . Upravo iz tih razloga uplatili smo osiguranje kako bi izbjegli ovakve situacije. Mi smo rado platili premiju, a oni bi trebali platiti račun - rekao je Jenniferin suprug Darren.

Iako je Jennifer dva mjeseca prije poroda liječila upalu mjehura zbog koje je krvarila, njezin liječnik rekao je kako prijašnje stanje nije utjecalo na uranjen porod .

U osiguravajućoj kući Blue Cross pri ugovaranju police nisu pitali za prijašnja stanja, no kad su doznali za upalu mjehura odbili su platiti račun . Obitelj si to ne može priuštiti. Još razmišljaju hoće tražiti pravnu pomoć.

- Nema načina da to platimo, jedino što možemo je proglasiti vlastiti bankrot - zaključio je Darren za Hawaii News.


Idi na 24sata

Komentari 69

  • rimad001 26.11.2014.

    na milijunima drugih koji putuju i plate osiguranje zgrču lovu a kad treba nešto platiti onda se ljepo hebi,, a ovi su isporučili račun ko da su potrošili 10 inkubatora i za račun struje cjele bolnice

  • malumunjena 24.11.2014.

    Vjerujem da se porodila na krevetu sa dijamantnim oprugama (naravno bezbojni dijamant), sa madracom napunjenim paperijem koji je bio prekriven kasmirovim plagtama. Babica je imala jednokratne pozlacene rukavice, a umjesto medicinskih tampona i sterilnih gaza su koristili hundred dollar bill novcanice. Da ne govorim o inkubatoru u kojem je beba bila... Strasno...

  • Prva Proleterska 22.11.2014.

    Absolutno pravilno , pa se ve šetajte i tumarajte trudne po belome svjetu. Normalno je da osiguranje -PUTNO NEZGODNO - ne važi , jer je rođenje zakljućak zdravstvenoga stanja već od prije datuma osiguranja. PUTNO osiguranje važi samo za NEZGODE , a trudnoća to niti slućajno nije . Ona je napravila policu na svoje ime i na rok od 30 dana za 30 € i prema tome možda i ima pravo na plaćanje prijevremenoga poroda a sve ostalo servisiranje djeteta, pada na njegovu policu , koji nije imalo . Dijete je u toj situaciji samostalna osoba, bez dodatnoga PUTNOGA i ZDRAVSTVENOGA osiguranja i prema tome raćun je postavljen djetetu , kojemu je platiša roditelj , jer je samo maloljetno. Isti sistem odgovornosti postoji i za ućinjenu štetu , koju napravi maloljetnik trećoj osobi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare