To je to što me zanima!

Kanađanin ubio muslimansku obitelj, motivirala ga mržnja

Policija se pozvala na svjedoke i objavila da je Nathaniel Veltman (20) pregazio pet članova obitelji. Uhićen je nakon tog događaja, na parkingu trgovačkog centra. Nije pružao otpor, a nosio je pancirku.
Vidi originalni članak

Kanađanin koji je optužen za ubojstvo četiri člana muslimanske obitelji u Londonu (Ontario) tako što ih je pregazio kamionom, bio je motiviran mržnjom, javlja kanadska policija.

Paul Waight, šef kriminalističke policije u Londonu, rekao je da je mladić obitelj napao zbog njihove vjere:

- Postoje dokazi da je ovo bio planiran i smišljen čin motiviran mržnjom. Vjerujemo da su žrtve bile meta zbog svoje islamske vjere.

Dodao je da razgovaraju sa saveznom policijom o mogućem dizanju optužnice zbog terorizma.

Policija se pozvala na svjedoke i objavila da je Nathaniel Veltman (20) pregazio pet članova obitelji. Uhićen je nakon tog događaja, na parkingu trgovačkog centra. Nije pružao otpor, a nosio je pancirku.

Nije ranije kažnjavan, niti je poznato da je bio član neke mrzilačke skupine.

Ubijeni su otac i majka (46 i 44) te kći (15) i baka (74). Njihov sin (9) nalazi se u bolnici s ozljedama koje nisu opasne po život.

Prema medijskim napisima, obitelj se u Kanadu iz Pakistana doselila prije 14 godina.

Gradonačelnik Londona je zgrožen ovim događajem, rekao je da je ovo čin masovnog ubojstva, ukorijenjen u neizrecivoj mržnji. S njim se složio i kanadski premijer Justin Trudeau:

- Ova mržnja je podmukla i dostojna prijezira - i mora prestati.

Napad je osudio pakistanski premijer Imran Khan, koji je poručio da taj slučaj ukazuje na "rastuću islamofobiju" u zapadnim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • samoproglašena_antifukarica 08.06.2021.

    "motivirala ga mrznja"?!?! ma nije valjda? a meni izgledalo kako bi ovaj put ljubav i tolerancija mogli biti motivi ubojstva

  • finfinccc 08.06.2021.

    masala

  • urnebes 08.06.2021.

    i šta je sljedeće, netko će se sigurno nać sličan ovome, koji će se osvećivat da ne ostane zakinut. i di je tome kraj, totalno istrebljenje, ili.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare