To je to što me zanima!

Kanadske kamiondžije blokirali glavnu izvoznu rutu: 'Spremni smo upotrijebiti fizičku silu...'

Kamiondžije su se okupili u glavnom gradu Ottawi na prosvjedu 'Konvoj slobode', a protive se covid mjerama, odnosno obaveznim covid potvrdama, koje je uvela američka vlada
Vidi originalni članak

Kanadska policija spremna je silom protjerati antikorona prosvjednike koji su blokirali most Ambassador, ključan granični prijelaz i trgovačku rutu između SAD-a i Kanade te tako proizvođače automobila u Detroitu prisilili da smanje svoju proizvodnju. Ovo je drugi tjedan prosvjeda, a slične možemo vidjeti i u Australiji, Novom Zelandu i Francuskoj.

KRIZA U SUDANU Prosvjednici blokirali glavnu izvoznu rutu: Stotine vozača kamiona zapelo je na cesti

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Natjeralo je to kanadske i američke dužnosnike da pronađu alternativne rute kako bi ograničili moguću gospodarsku štetu. Do sada su uspjeli blokirati dva manja granična puta.

Kamiondžije su se okupili u glavnom gradu Ottawi na prosvjedu 'Konvoj slobode', a protive se covid mjerama, odnosno obaveznim covid potvrdama, koje je uvela američka vlada koje ih obvezuju da se moraju cijepiti ili ići u karantenu. 

POGLEDAJTE VIDEO Kaos na Novom Zelandu: Antivakseri tri dana blokirali parlament, deseci uhićenih

Kanadski savezni ministri blokadu smatraju nezakonitom, a od prosvjednika su zatražili da se vrate svojim kućama. Policija je dovela dodatne snage oko mosta Ambassador, rekao je za CCN gradonačelnik Windsora, Ontario, Drew Dilkens, prenosi Reuters.

- Ako prosvjednici ne odu, morat ćemo na drugi način. Ako to znači da ćemo morati upotrijebiti fizičku silu, upotrijebit ćemo je, spremni smo na to - rekao je Dilkens.

PODJELA GRAĐANA Prosvjedi u Ottawi sprječavaju trgovinu i štete gospodarstvu

Tamošnja policija je obećala da će postrožiti akciju kako bi prekinula prosvjede koji su zauzeli glavnu ulicu u centru grada koja vodi ispred parlamenta, Banke Kanade i ureda premijera. Promet je tamo prekinut u oba smjera, a proizvođači dijelova automobila poput General Motors Co, Chrysler-parent Stellantis otkazali su smjene zbog nestašice dijelova. 

PROSVJED PROTIV KORONA MJERA Da se ne ponovi Ottawa: Pariz i Bruxelles brane konvoj slobode

Iz Bijele kuće navode da rade na preusmjeravanju tereta. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • pivan27 12.02.2022.

    Nisu prosvjednici rekli da su spremni na fizicku silu, nego gradonačelnik. Naslov vam je pogrešan pitam se zašto...

  • Imotskivitez 11.02.2022.

    Svaka cast ljudima Kanade, Australije, Novoga Zelanda, Francuske..., tako i treba. Jos efikasnije bi bilo organizirati sveopci generalni strajk - svi doma sjediti, pa da vidimo koliko mogu bez NAS !! Ujedinimo se SVI, bez obzira cjepljeni ili ne, svi smo ugrozeni ludjackim mjerama !!

  • IskrenDoBola 11.02.2022.

    Tako i kod nas treba sve da stane pa da se naši malo zapitaju !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare