To je to što me zanima!

Kanibal u zatvoru odlučio biti zakleti vegetarijanac

Meiwes sada uzgajanje životinja za prehranu smatra gnusnim kao što je to bio i njegov zločin kad je ubio, ispohao i pojeo muškaraca
Vidi originalni članak

Ozloglašeni kanibal Armin Meiwes (45) šokirao je zatvorske čuvare kad je odlučio postati vegetarijanac. Meiwes, koji je pojeo muškarca kojeg je upoznao preko interneta, izabran je i za vođu Zelene Stranke u zatvoru u kojem služi doživotnu kaznu. Svaki tjedan na sastancima grupe u najbolje čuvanom njemačkom zatvoru Meiwes raspravlja o ekološkim problemima s prijateljima ubojicama, pedofilima i dilerima. Prema riječima njegovog zatvorskog kolege, Meiwes se zakleo da više neće jesti meso.
- Ideja masovnog uzgajanja životinja za hranu jednako mu je gnusna kao njegov zločin - kaže zatvorski kolega. Meiwes je 2001. godine na internetu objavio oglas da traži osobu koju bi mogao ubiti i pojesti. Svoju žrtvu je ubio, ispohao i zamrznuo te se njome hranio narednih deset mjeseci. Osuđen je 2004. godine na osam godina zatvora, no nakon dvije godine suđenje je ponovljeno i kazna mu je tada povećana na doživotni zatvor. Iako Meiwes tvrdi da se preobratio, dio vegetarijanske stranke ne želi uopće imati veze s njime.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare