To je to što me zanima!

Kantautor i ribolovac: Johnny Gitara 'peca' lukom i strijelom

Kako bi se riješio stresa i ulovio ručak za obitelj, Johnny roni naoružan drevnim oružjem. Bez problema se uvijek vraća kući s nekoliko kilograma svježe ribe
Vidi originalni članak

Kultni dalmatinski kantautor Johnny Gitara (47) strastveni je ribolovac, no izbjegava udice, mreže i puške.

Ne lovi vršama, a ni eksplozivom, kako se nekad radilo u Dalmaciji. Johnnyjevo oruđe za ribolov su luk i strijela. I to iz vlastite radinosti.

Luk mu je od čelične šipke, a strijela od žice suncobrana. Za demonstraciju je uhvatio pirku pa otplivao za jatom trlja. Ubrzo je “skinuo” sedam komada i ovčicu od 200 grama.

- Riba se plaši podvodne puške. Znam prići i na pola metra, a metar mi je dosta da odapnem strijelu. Još kao djeca smo u Drveniku pravili strijele od kišobranskih žica i lovili ciple, špare, lumbrake. Bili bi po cijeli dan u moru, a ribe je bilo u izobilju - prisjetio se početaka.

Zbog obitelji i pjevačke karijere Johnny Gitara posljednjih 10 godina živi u Stobreču pokraj Splita. Često roni u pješčanoj vali ne bi li na strijelu natakao štogod za ručak. I uspijeva.

Johnny Gitara između snimanja albuma lovi ribu, a oruđe kojim lovi sam izrađuje

Pravim imenom Đoni Kostanić, Drveničanin Johnny Gitara najpoznatiji je po hitu “Moja se draga napila”. Nedavno je snimio četvrti album “Stare kuće” i nominiran je za Porina u tri kategorije. U slobodno vrijeme, kako kaže, najradije lovi ribu, a kući se nikad ne vraća praznih ruku. Luk i strijelu sam je izradio i kaže da mu bolje ide nego drugima s puškom ili udicama.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • anderlecht 26.06.2012.

    Ma živim ja u Stobreču i neznam većeg klošara od njega,znam da neešto pjeva al neznam uopće nijednu njegovu pjesmu nitii želim znat. On je ruglo cjelog Stobreča

  • pituguli 26.06.2012.

    johnny kitara

  • SIROMAh 26.06.2012.

    Nikad čuo za ovog kultnog kantautora

Komentiraj...
Vidi sve komentare