To je to što me zanima!

'Kao liječnik u hitnoj sve sam naučio od medicinskih sestara'

Jovanović, Ostojić, Haller i Vujić su u Svetištu Majke Božje Trsatske prisustvovali u subotu hodočašću povodom obilježavanja međunarodnog dana sestrinstva
Vidi originalni članak

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ministar zdravlja Rajko Ostojić, ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller te obnašatelj dužnosti Župana Vidoje Vujić u subotu popodne u Svetištu Majke Božje Trsatske prisustvovali su nacionalnom hodočašću pod nazivom "Majki Božjoj Trsatskoj u zagrljaj" povodom obilježavanja međunarodnog dana sestrinstva. 

Organizatorice hodočašća su medicinske sestre katoličkog društva osnovanog 1994 godine.

Cilj im je promicanje zdravlja u obitelji, a dan sestrinstva obilježava se svake godine na rođendan Florence Nightingale.

- Ne krijem da sam kao liječnik u hitnoj pomoći naučio sve od medicinske sestre prema tome moram naglasiti da je tim nezamisliv bez medicinskih sestara - rekao je Jovanović.

I on i Ostojić su uz čestitke sestrama dali podršku te im poručili da su im otvorena kako vrata ministarstva zdravlja tako i ona ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Realnost je da nemamo dovoljno sestara i liječnika i nadam se da će se to promijeniti. Uz svo znanje, činjenice i tehnologiju ne zaboravimo da postoji i srce i topla riječ koju dajete pacijentu u nadi bržeg boljitka, oporavka i izlječenja i hvala vam na tome - dodao je Haller.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.05.2012.

    sve je naucio od medicinske sestre?a dio je ljecnik vec tada?sta je onda isao u skolu?sta nije se zaposlio ko medicinski brat? bezveze je trosio vrijeme i mjesto na faxu umjesto nekoga ko bi stvarno volio i radio taj posao

  • you..next 12.05.2012.

    Sretna obljetnica zapostavljenim i slabo plaćenim medicinskim sestrama i tehničarima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare