To je to što me zanima!

Kaos u Sigetu: 'Skinuo je sve trake i bagerima krenuo rušiti'

Stanovnici Sigeta u subotu prosvjeduju zbog, kako kažu, nepravovaljanog rušenja jedne od najstarijih kuća u kvartu. Unatoč zabrani građevinske inspekcije, bageri i dalje ruše...
Vidi originalni članak

U zagrebačkom Sigetu u petak su bageri nastavili rušiti jednu od najstarijih kuća u Sigetu. Stanari su se okupili i prosvjeduju jer smatraju da rušenje nije legalno. Došla je i policija. Kuća je izgrađena 1954. godine, a spor oko parcele vodi se od lipnja. Kako kaže Gordana Pasanec, jedna od prosvjednica, rušenje se ne bi smjelo provoditi bez suglasnosti stanara koji žive tik uz kuću i koji imaju vlasničkog udjela na tom prostoru.

- U toku je rušenje stambenog objekta. Rušenje je počelo od strane vlasnika, hajmo reći, prisilno. On je došao s nalogom za rušenje koji nije bio pravovaljan. Problem je u tome što ovo nije samo vlasništvo samo tih ljudi koji su prodali stambeni objekt nego je suvlasništvo još četvero ljudi. Vodi se i sudski proces za okućnicu i to još nije riješeno, međutim njemu se dozvolilo da radi na terenu na kojem su oni suvlasnici i na onom na kojem je vlasnik Grad Zagreb - kazala je Gordana Pasanec.

Ona je u subotu uz nekolicinu stanovnika iz Sigeta iskazala svoje nezadovoljstvo time i još jednom pozvala institucije da reagiraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cijeli slušaj prijavili su i DORH-u te USKOK-u jer se, kažu, radi se o privatizaciji.

Na terenu je bila i građevinska inspekcija.

- Na naš poziv građevinska je inspekcija izašla i trakom ogradila područje te zabranila daljnje radnje. Međutim, gospodin je sve skinuo i počeo rušiti - kaže Pasanec.

- Sve smo prijavili. Sada čekamo građevinsku inspekciju, čekamo DORH - kazala je. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Ralc 26.11.2017.

    Kad ih se bode u srce onda tek izlaze na ulice, kad treba ici na ulice za buducnost Hrvatske tada ostaju doma

  • nerminius 25.11.2017.

    Kažu ti nazovi prosvjednici, "gospodin je ipak sve skinuo i nastavio rušiti"...... U ovoj rečenici se nalazi ključ rješenja zašto hrvatski narod non stop trpi. Mi i bagru nazivamo s "gospodin". Zašto "gospodina" niste skinuli silom s bagera? Jel imate vi ruke i noge? Nitko se ne zna popeti na bager?! Ili nemate muda štititi svoje?

  • lorim1 25.11.2017.

    Kakve veze ima to sto su to prve kuce u Sigetu? Kog boli dupe dal su prve ili desete. Covjek kupio dvije kuce i rusi te dvije kuce. Mozete vi lajat i zavijat na mjesec dokle god hocete. Misevi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare