To je to što me zanima!

Kaos u trgovinama: Čokolino dječja hrana, Čokolešnik nije?

Od četvrtka se uvodi međustopa PDV-a od deset posto. No brojni trgovci još nisu sigurni cijene kojih proizvoda mogu sniziti zbog PDV-a od deset posto
Vidi originalni članak

Osim stope PDV-a od 25 posto, od četvrtka se uvodi i snižena stopa PDV-a od deset posto. Manji PDV trebao bi se uvesti za "jestiva ulja i masti, biljnog i životinjskog podrijetla, na dječju hranu i prerađenu hranu na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu, u skladu s posebnim propisima, na isporuku vode, osim vode koja se stavlja na tržište u bocama ili u drugoj ambalaži, na bijeli šećer od trske i šećerne repe". 

No većina trgovaca i dalje je zbunjena, odnosno nije sigurna cijene kojih točno proizvode mogu sniziti. Neki su im dobavljači poslali konkretnije specifikacije o proizvodima na koje se primjenjuje stopa od 10 posto no niti oni nisu za sve sigurni pa su trgovcima prepustili konačnu odluku, piše Novi list. Podravka je tako trgovce zamolila da njihovu specifikaciju proizvoda koji podliježu nižem PDV-u prime kao preliminarnu. Isto tako trgovcima su naveli kako je njihov Čokolino dječja hrana na koju se odnosi PDV od deset posto, a istovremeno Čokolešnik, makar je riječ o žitnoj kašici prilagođenoj djeci iznad tri godine starosti – nije. To je, naime, hrana za doručak općenito. 

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 69

  • gallovix 01.03.2012.

    ma to je zbog imena.....mora biti lesnjak a ne lesnik...je*o vas vuk karadjic.

  • forrest gump_1 29.02.2012.

    Pa tko to određuje hranu po dobnim skupinama . I moja pokojna baba je znala što je hrana za djecu . Da nije skup ja bi sa četrdeset jeo čokolešnik .

  • unger 29.02.2012.

    a največa fora je to da čokolino i čokolešnik proizvodi naša podravka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare