To je to što me zanima!

Kapetan Dragan traži pomoć: Kriv sam zato što sam Srbin

Dragan Vasiljković, znan i kao Kapetan Dragan, izjavio je za Večernje novosti kako je unaprijed osuđen za ratni zločin za koji nema dokaza. Hrvati me progone, kaže
Vidi originalni članak

- Moj problem je što sam Srbin i što sam unaprijed osuđen za ratni zločin za koji nema dokaza. Poslao sam i novom australskom ministru pravosuđa Jasonu Clearu dokumente o mojoj nevinosti i nadam se da će ih pročitati i shvatiti kakav progon vrši Hrvatska protiv mene i protiv cjelokupnog srpskog naroda, izjavio je.

Dragan Vasiljković se u australskom pritvoru nalazi od 6. siječnja 2006. zbog optužbe za ratne zločine u Hrvatskoj te se čeka njegovo izručenje.

- Ovo je politički proces i vjerojatno će o mojoj sudbini posljednju riječ imati neki australski političar. Ipak, nadam se brzoj slobodi jer novi ministar možda donese i novi stav Australije prema meni. Jason Clear jako dobro poznaje srpsku zajednicu jer je odrastao u općini gdje ima dosta Srba, ističe Vasiljković, koji pomoć očekuje i od svojih sunarodnjaka:

- Volio bih da mi pomognu država i ljudi iz Srbije koji se bore za ljudska prava. Neka pišu međunarodnim organizacijama, neka pomognu da dokažem svoju nevinost.

U ovom trenutku ga najglasnije podržava srpska organizacija „Srbi za pravdu i demokraciju“ iz Sydneyja, koja je uložila oštar prosvjed i peticiju vladi Australije za oslobađanje Dragana Vasiljkovića.

- Mi želimo dokazati Australiji da Hrvatska nije politički spremna i sposobna pošteno suditi Draganu Vasiljkoviću i da će ga izvesti na politički sud i osuditi zato što je Srbin. Za njegovu krivicu nema dokaza, izjavio je profesor Voja Ilić, koji se nada, baš poput Vasiljkovića, da će odvjetnički tim to i dokazati što bi dovelo u pitanje njegovo izručenje, pišu Večernje novosti.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • gogson00 27.12.2011.

    Ovi srbi kupe fore od crnaca...

  • Boy X 27.12.2011.

    Momak došlo je vrijeme tvog sudnjeg dana,i nemoj da laprdaš,jer dok si harao nisi mario na ljudske živote i sudbine.Hrvati ti trebaju da sude i dosude po kratkom postupku.

  • kodyan 27.12.2011.

    "kapetane"dragane (ovo kapetan bi stavia ko kukvice kapetane) budi sretan sto si tu...a tvoja ljepa zena Ceca takoder zivi (LEPO) u bankrotu sad ce joj i vilu oduzet pa bi i ona uskoro mogla podni zahtijev da je stavi tu di ti jesi trenutno,a tu di jesi ti je i predobro jer si zasluzia da te stave u one mexicke i brazilse zatvore di j...takve kapetane kao ti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare