To je to što me zanima!

Kapetan Laptalo: Dobro je, prekinuta je ova nepravda

Svjedoci su ponovili kako Laptalo nije mogao znati za drogu na brodu. Tužitelj je tražio slobodu, a sud ga pustio nakon 16 mjeseci u zatvorima
Vidi originalni članak

Slobodan je! Ne možete vjerovati koja je to sreća. Ništa više nije bitno, samo neka se on meni vrati kući - kroz suze radosnice kazala nam je supruga Krista Laptala, Lidija. Dodala je kako su joj pravosudni policajci dozvolili da zagrli muža, koji je već 16 mjeseci u grčkom zatvoru. Laptalo će kući za desetak dana, koliko traje procedura oko puštanja stranih državljana iz zatvora. Odvjetnici su , kaže Lidija Laptalo, obećali pomoći kako bi se taj rok još skratio.
- Ovog puta sve je bilo drugačije. I suci su imali više razumijevanja, a i nakon iskaza svjedoka i tužilac je sam predložio da se Kristo oslobodi krivnje - zadovoljna je supruga Lidija. Podršku su joj, kaže Lidija, u Grčkoj pružili i sinovi i kćer, prijatelji iz Nizozemske i Engleske, dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, te hrvatski veleposlanik u Grčkoj.
Na žalbenom ročištu u četvrtak trojica svjedoka optužbe su ustvrdili kako kapetan nije mogao znati za drogu na brodu Coral Sea te se suđenje preokrenulo naglavačke. Kapetanovi branitelji su zadivili suce velikom maketom broda. Htjeli su pokazati gdje su se na brodu nalazile palete banana sa 52 kilograma kokaina i da Kristo za njih nije znao. Nakon saslušanja svjedoka, grčki tužitelj je za kapetana neočekivano zatražio - slobodu. Drugostupanjski prizivni sud nakon 15 minuta vkijećanja ga je oslobodio svih optužbi.
- Dobro je! Prekinuta je nepravda - sve je što kapetan Laptalo izustio novinarima koji su ga čekali na hodnicima suda.

OBITELJ U ŠOKU, ALI VEĆ SPREMAJU FEŠTU

Nakon svega što smo proživjeli, nismo mogli vjerovati što tužitelj govori. Ima Boga - kazao je Laptalov posinak Ivan nakon oslobađajuće presude. Dodao je da zahvaljuje svima koji su bili uz njih, a onima koji su tvrdili da je kriv, kaže Ivan, nema ništa posebno za reći.
Laptalo je, kaže njegova kćer Kristina, nakon što je čuo presudu ostao u potpunom šoku. Nije mogao ništa ni reći, a u sličnom je stanju bila i Kristina Laptalo. Nakon ove, kako kažu članovi Laptalove obitelji, ružne epizode, ne preostaje im ništa nego fešta.
- Bili smo presretni jer smo znali da je nevin, iako smo strahovali kako će se sve ovako završiti. Otac će biti deportiran iz Grčke. Odvjetnici sve čine kako bi što ranije došao doma. Očekujemo ga početkom idućeg tjedna, a najkasnije u roku od desetak dana – rekla je sva presretna kapetanova kći Kristina Laptalo Drobac.
Vijest o oslobađanju kapetan Laptala oduševila je brojne Dubrovčane.
- Najvažnije je da su ga oslobodili. Svi smo ponosni na našeg kapetana, prvenstveno njegova obitelj, jer smo vjerovali u njegovu nevinost. Ponosna sam kao gradonačelnica Dubrovnika što sam mogla svjedočiti o njegovom karakteru. Za dva do tri dana kapetan Laptalo se vraća u Grad - kazala je sva ushićena dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica iz Grčke.

KRONOLOGIJA LAPTALOVE MUKE: SUĐENJE ČEKAO 12 MJESECI...

Idi na 24sata

Komentari 48

  • šamar 28.11.2008.

    drzava nije nista poduzela po pitanju njega samo mu je okrenula ledja...sramota!

  • tjonji18 28.11.2008.

    Možeš nastaviti dilati drogu da podmiriš dugove obraneHA HAAAA govno dilersko POBJEDIO NARKO LANAC POLITIKE

  • sreca35 28.11.2008.

    Znam da zvuci ludo, ali ja sam bila za nakon prve presude da se otme koji Grcki diplomata i trazi zamjena.. ali znam da nemoze na taj nacin se nista rijesiti.. No sada je jasno da je pravda na njegovoj strani iako je sporo dosla. Sanader nije mogao poduzeti nista ( ili nije htio ) ali je sinoc odmah dao izjavu .. sramota hrvatskog roda.. Kapetanu zelim dobrodoslicu i neka ga dragi Bog cuva..

Komentiraj...
Vidi sve komentare