To je to što me zanima!

Kapetan Laptalo: Nitko iz ambasade mi ne dolazi...

Iz zloglasnoga zatvora Korydallosa kapetan Kristo Laptalo telefonom je razgovarao s novinarima o teškom životu iza rešetaka zatvora Korydallosa
Vidi originalni članak

Ljudi iz ambasade posljednji put su me posjetili u kolovozu prošle godine. Savjetovali su mi da počnem učiti grčki. To je njihova konzularna pomoć, rekao je novinarima Jutarnjeg lista dubrovački kapetan Kristo Laptalo. Veleposlanika, kaže, nikad nije vidio. Dodao je da mu je zdravlje dobro. Požalio se da ga boli noga te da mu supruga nije smjela donijeti hrvatske lijekove za tlak pa pije grčke.
- Minorno je da novinari pišu kako mu je u zatvoru. Radije neka pišu o tome kako tražimo da ga puste ako nije kriv, a ako jest - neka dokažu - rekla je uzrujana supruga Lidija.
Jutarnji list je uz razgovor s kapetanom u ponedjeljak objavio ispriku uredništva zbog članka Ivana Zvonimira Čička objavljenog dan nakon presude. On je napisao da je od neimenovanog izvora doznao kako je policija u Hrvatskoj pratila Laptala zbog droge te da su ga planiralu uhititi, no zbog pritisaka na sudstvo slučaj su prepustili Grčkoj.
- Čula sam za ispriku, no meni se nitko nije javio. Jedina satisfakcija bila bi mi da Čičak javno prizna kako je lagao ili da imenuje svoj navodni izvor i objavi tko mu je to rekao - kazala je Lidija Laptalo.
Slučaj dubrovačkoga kapetana zabrinuo je međunarodnu cehovsku udrugu, svjetsku Federaciju radnika u prijevozu. Oni su grčkom sudu u Patrasu predali žalbu protiv dosuđene zatvorske kazne.
Policija u Grčkoj lani je uhitila Laptala i dvojicu njegovih časnika sumnjajući da su na brodu švercali 51 kg kokaina. Suđenje je počelo nakon godinu dana. Časnike su oslobodili, a Laptala kaznili na 14 godina zatvora na temelju zapovjedne odgovornosti, tvrdeći da je kapetan morao znati za drogu.

MVPEI: IZJAVE KAPETANA SU NEKOREKTNE
'Smatramo kako takve izjave gospodina Kriste Laptala nisu korektne prema djelatnicima Veleposlanstva koji su od samog početka poduzeli sve međunarodnim propisima predviđene aktivnosti kako bi mu se položaj nakon izuzetno teških optužbi o švercu 50 kg kokaina olakšao. Ovakav iznimno kritični odnos prema djelatnosti Veleposlanstva RH u Ateni posljedica je nerealnih očekivanja da Veleposlanstvo RH ima na raspolaganju sredstva kojima bi moglo djelovati na grčko pravosuđe i ishoditi puštanje na slobodu gospodina Laptala. Takve mogućnosti ne postoje.'

Idi na 24sata

Komentari 5

  • PeGO 29.07.2008.

    nek im naši i ubuduće šalju kanadere kad im gori zemlja.

  • lobotomix 29.07.2008.

    bit će da je 5 brzina kojom vlada vozi prebrza za stati i pomoći običnim ljudima. toliko su brzo išli da premijer nema pojma di je bio 10 dana, a kamoli da pomogne nekom tamo laptalu.

  • Melios 29.07.2008.

    Neka vlada nes..e,nisu NIŠTA poduzeli za kapetana,a ni ambasa isto,SRAM VAS BILO SVE ODREDA!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare