To je to što me zanima!

Kapetana Dragana uhitili u Australiji, bježao 43 dana

Dragan Vasiljković uhićen je u srijedu u Australiji. Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan nestao je nakon što su odlučili da će ga izručiti Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Australska policija uhitila je Dragana Vasiljkovića (55) u srijedu, nešto prije 17.00 sati po lokalnom vremenu, u Novom Južnom Walesu. Kapetan Dragan nestao je 30. ožujka nakon odluke o izručenju Hrvatskoj. Vasiljkovićev odvjetnik Clive Evatt potvrdio je t-portalu kako je saznao za uhićenje svog klijenta oko 21 sat po australskom vremenu. Noć će provesti u pritvoru, a u četvrtak će ga prebaciti u zatvor u Sydney. U zatvoru će biti sve do izručenja Hrvatskoj. Evatt je rekao kako, iako svi žele u prekrasnu Hrvatsku, Vasiljković još to nastoji izbjeći. Ostaje mu još mogućnost žalbe na odluku o izručenju o kojoj tek treba odlučiti australski ministar imigracija i državljanstva. Policija je pretpostavljala kako se Vasiljković vratio kući u Coffs Harbour u Australiji, no nije poznato jesu li ga tamo i priveli.  Australska policija surađivala je s nizozemskom policijom. Nizozemci su kontaktirali australske kolege jer su sumnjali da je Vasiljković možda pobjegao u Nizozemsku. Nakon tjedan dana istrage utvrdili su da je zapravo i dalje u Australiji i to proslijedili kolegama.

JOSIPOVIĆ: PRAVDA SPORA, ALI DOSTIŽNA
Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako pravda može biti spora, ali dostižna. Smatra da je dobro što je Australija poduzela što je poduzela. Rekao je kako će suđenje Vasiljkoviću biti apsolutno pravedno. Ministarstvo pravosuđa spremno je za nastavak suradnje s mjerodavnim australskim vlastima. Iz Ministarstva  su izvijestili kako stoje na raspolaganju za dostavu svih potrebnih podataka i dokumentacije za finaliziranje postupka. Bruno Vekarić, zamjenik tužitelja za ratne zločine u Srbiji, rekao je kako je uhićenje Dragana Vasiljkovića u Australiji potvrdilo kako su netočni navodi da se skrivao u Srbiji.

U HRVATSKU DOŠAO RATOVATI U SRPSKIM REDOVIMA
Vasiljković je prvi put uhićen 20. siječnja 2006. u Sidneyju kao australski državljanin Daniel Snedden na temelju međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska. Vasiljkovića Hrvatska tereti za zločine nad ratnim zarobljenicima i nad civilima 1991. i 1993. godine. Zapovijedao je paravojnim postrojbama 'Knindže' i 'Crvene beretke' te srpskim vojnim kampovima u Golubiću i Bruški. Rodio se u Beogradu, ali je s 14 godina odselio u Australiju. Na područje bivše Jugoslavije vratio se 1991. kako bi ratovao u srpskim redovima. U Australiju se vratio 1997. godine te je promijenio ime i zaposlio se kao trener golfa. Nakon izlaska iz pritvora 2009. godine, prijavio je prebivalište na adresi prijateljice Nade Lukić-Bruce u ruralnom mjestu kraj Coffs Harboura. Nitko od njezinih susjeda nikada ga nije tamo vidio.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • BERISLAE 12.05.2010.

    Srbi kad kažu da je gotovo,mi se još ni ne zagrijemo;Vidjeti pod Bljesak,a provjeriti pod Oluja,može i pod sportskim vijestima:Maraton 150000 tisuća na 200 km,ili traktorijada na 200km.

  • kalabic 12.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • kalabic 12.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare