To je to što me zanima!

Kapi za oči su je zamalo ubile: Djevojci otpadala koža s tijela

Velika Britanija: Majka je Marian nakapala oči kapima Optrex prije spavanja. Ujutro je na tijelu imala kvrge, čireve, a usne su joj natekle. Bolovi su bili nepodnošljivi...
Vidi originalni članak

Marian Adejokun (19) iz engleskog Croydona, završila je na intenzivnoj njezi u vrlo teško stanju zbog male doze kapi za oči. Tri tjedna liječnici su je neprestano nadgledali jer joj je život bio ugrožen. Djevojka je imala alergijsku reakciju na kapi za oči Optrex koje joj je propisao liječnik. Reakcija je izazvala sindrom Steven-Johnson zbog čega joj je počela opadati koža s tijela.

Majka joj je 11. siječnja nakapala oči prije spavanja. Ujutro se Marian probudila sa golemim kvrgama koje su joj prekrile cijelo tijelo. Majka ju je odmah prevezla u bolnicu.

- Njezino lice bilo je puno čireva, usnice natečene, a liječnici u bolnici nisu znali što bi s njom. Stanje joj se iz sata u sat pogoršavalo, a uskoro se i onesvijestila. Bila sam van sebe od brige - prisjeća se njezina majka Remi. 

Djevojka je nepomično ležala na krevetu, nije mogla govoriti, a koža je opadala s nje. Kako bi olakšala život kćeri u bolnici Remi joj je svaki dan pjevala i govorila o lijepim stvarima i uspomenama. Za vrijeme boravka u bolnici Marian je izgubila toliko kože da su je morali zamatati u plahte folije, a i nakon izlaska iz bolnice djevojka se hrani kroz cjevčicu koja joj prolazi kroz vrat. Iz bolnice su je otpustili 8. veljače, a da joj se koža oporavi stalno ju mora mazati hidratantnim kremama. Liječnici su njezin oporavak prozvali čudom.

- Dok sam ležala na intenzivnoj njezin i plakala od bolova razmišljala sam jedino kako ću što prije stići doma. Prošla sam puno toga u životu, a sada me ovaj gubitak kože samo ojačao - rekla je Marian za Daily Mail. Studentica Marian rođena je i s rupom na srcu, a nedavno je bila i na operaciji leđa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • AnđelaB 03.03.2011.

    Steven-Johnson ili TEN ( toksična epidermalna nekroliza ) su izuzetno rijetke, ali opasne po život bolesti. Izazvane mogu biti bilo čime, ali obično lijekovima na koje ni ne znamo da smo možda alergični. Ostavljaju iza sebe brojne posljedice koje se saniraju i liječe godinama poslije. Čovjek se živ raspada, izuzetno bolno i stravično. Borba za život do posljednjeg daha. Sin mi je jedino nekim čudom preživio, zahvalna sam na svakom danu njegovog života. Borio se kao mali lav i mi svi zajedno snjim. Suosječam s ovom djevojkom, a i s njenom obitelji ... još je dug put do oporavka koji nikada nije u potpunosti gotov.

  • RobertDujo 01.03.2011.

    Koju pm koristite te gluposti koje su radjene u laboratorijama,

  • jayella 01.03.2011.

    Sad me i strah iti stavljat kapi u oči, a svakodnevno ih koristim :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare