To je to što me zanima!

Karadžić zaprepašten: Zar me prisluškivala vlastita vojska?!

Istražitelj tužiteljstva, koji je 2010. zaplijenio audio snimke iz Mladićeve kuće, potvrdio je da su na snimkama Karadžićevi razgovori s oficirima Vojske R. Srpske
Vidi originalni članak

Suđenje Radovanu Karadžiću nastavljeno je svjedočenjem istražitelja haškog tužiteljstva Tomasza Balszczyka koji je sudu opisao zapljenu dnevnika i audio snimke iz kuće Ratka Mladića 2010. godine, piše Dnevni avaz. Na snimkama su razgovori Karadžića s oficirima VRS-a. Tužiteljstvo smatra da snimke pokazuju kako je Karadžić bio svjestan zbivanja u Srebrenici u srpnju 1995. godine. Istražitelj Balszczyk potvrdio je kako je snimke Mladić sakrio od svoje obitelji u Beogradu te da se na njima može čuti Karadžićev glas. Tijekom unakrsnog ispitivanja Karadžić je pokušao implicirati da je video materijal izmijenjen što je istražitelj demantirao.

- Nemamo indicija da je materijal izmijenjen - rekao je Balszczyk te dodao kako su sve oduzete stvari odobrene od članova Mladićeve obitelji. 

Prema zaplijenjenom materijalu, Mladić je prisluškivao Karadžića i njegove razgovore s  oficirima Glavnog štaba VRS. 

- Kakvo je objašnjenje da se moj navodni razgovor s generalom Živanovićem, snimka nađe u kući Mladića?... Hoćete reći da me pored svakog đavola koji me prisluškivao, još prisluškivala i vlastita vojska? - u nevjerici je pitao Karadžić. 

Balszczyk je odgovorio kako su audio snimku snimili sigurnosni organi VRS. Analizirao je i video materijal iz Srebrenice među kojim i dokumentarni film Zorana Petrovića Piroćanca pomoću kojeg su identificirane neke žrtve i preživjeli iz Potočara. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • user_54965 12.04.2012.

    Dr Dabič,glavom ali ne i bradom !

  • lisce 12.04.2012.

    pa naravno spasice...ceo svet je protiv vas...samo ste vi u pravu...hahahha

  • user_115830 12.04.2012.

    Ma sve njih treba staviti zajedno u čeliju, malo pričekati i začas će se međusobno poklati, i stvar riješena, nema više troška suđenja, odvjetnika, smještaja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare