To je to što me zanima!

Karadžića se neće teretiti za genocid nad Hrvatima?

Haaško tužiteljstvo navodno je primorano na takav postupak zbog kratkoće vremena u kojem se treba pripremiti nova Karadžićeva optužnica
Vidi originalni članak

Haško tužiteljstvo ozbiljno razmišlja da se u izmijenjenoj optužnici Radovana Karadžića ne tereti za genocid nad bosanskohercegovačkim Hrvatima, doznaje Pincom.info iz izvora u Haaškom tužiteljstvu. Navodno su, piše Pincom.info, na takav postupak primorani zbog kratkoće vremena da se pripremi nova optužnica, te će hrvatske žrtve ostati u dijelovima optužnice koji govore o ratnim zločinima.
- Svjesni smo žrtava koje su Hrvati podnijeli tijekom 1992. godine i potpunog istrebljenja s prostora današnjeg RS-a, ali jednostavno nemamo vremena, rekao je sugovornik Pincom.info-a.
Još u aktualnoj optužnici koju je potpisala bivša haaška tužiteljica Cara del Potne, Karadžić se tereti za zlodjela prema 11 točaka optužnice među kojima je, prva i najteža, genocid nad Bošnjacima i Hrvatima, u sjeverozapadnoj Bosni, Posavini i Podrinju. U dijelu optužnice stoj da je Radovan Karadžić planirao je, poticao, naredio, počinio ili na drugi način pomogao i podržao planiranje, pripremu ili provedbu uništavanja, u cijelosti ili djelomično, nacionalnih, etničkih, rasnih ili vjerskih grupa bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata.... I prije šest godina u slučaju protiv srbijanskoga diktatora Slobodana Miloševića haško tužiteljstvo pokušalo je iz dijela optužnice o genocidu izbaciti bosanskohercegovačke Hrvate, no Carla del Ponte je od toga odustala nakon oštre reakcije hrvatske javnosti u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • krizantema 05.08.2008.

    justicia potpuno podrzavam,2x sam spomenula gresku u clanku i sad mi brisu svaki drugi komentar.

  • justicia 05.08.2008.

    Ma već sam napisao: Pustite jadnika na miru, sud se zatvara i nakraju će mu suditi kao za prometni prekršaj. Nemaju oni ni vremena ni volje, a bogami ni snage da bi se nekome zamjerili. Glavno da imaju odlične plače. Za razliku od Hrvata i Bosanaca koje je ovaj izrod pobio i desetkovao.

  • cepuljni 05.08.2008.

    bravo justicia ponekad stvarno bez veze brise komentare

Komentiraj...
Vidi sve komentare