To je to što me zanima!

Karamarko i Gotovina popili su kavu i razgovarali o tunama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SRDAČAN SUSRET: Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i general Ante Gotovina danas prije podne, nakon dugo vremena, viđeni su zajedno u Zadru
Vidi originalni članak

Srdačan susret generala Ante Gotovine i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u petak na zadarskom Forumu . Na terasu kavane najprije su sjeli Karamarko s Božidarom Kalmetom i Željkom Dilberom , da bi im se za desetak minuta pridružio i Gotovina.  Razgovarali su više od sat vremena u opuštenoj atmosferi.  O politici, navodno nije bilo ni riječi.

– Ma kakva politika. Naše teme su bile grad, život lipo vrime i zdravlje.  Tomislav je na žalost rijetko u Zadru, pa smo iskoristili prigodu da popijemo kavu, rekao je kratko Gotovina. I Karamarko je dodao kako su se već dugo dogovarali za kavu u Zadru.

– Pričali smo naravno i o tunama i general me tu podučio nekim stvarima. Bilo mi je jako korisno. I molim vas odmah da odbacimo bilo kakvu politiku. Naši generali su nadstranačka kategorija i pustimo ih da to i budu, upotpunio je Karamarko Gotovinu. Na novinarsko pitanje je li susret s generalom zapravo podrška HDZ-u u kampanji, šef stranke je odgovorio kako će HDZ dobiti izbore i bez potpore generala Gotovine.

– Nama ne treba podrška generala Gotovine na način da mi njega petljamo u politiku. Njega cijeni narod, cijeni ga HDZ ali i druge stranke i neka bude ono što je, kazao je Karamarko. Pozvao je Vladu i njezina premijera da što prije raspišu izbore, te nije isključio mogućnost da bude na HDZ-ovoj listi u 9. Izbornoj jedinici.

– Što sam stariji sve više se vraćam Zadru i nekako me to vuče . Lijepo mi je u mom Zagrebu, volim cijelu Hrvatsku, ali Zadar je Zadar, zaključio je Karamarko.

Bolji poznavatelji prilika znaju da je Karamarkovo i Gotovinino povjerenje stvarano u znatno težim okolnostima od današnjih i bilo je na brojnim iskušenjima, puno većim od današnjih, ali zbog prirode njihovih tadašnjih uloga ti su odnosi uvijek ostali daleko od očiju javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Snimio čitatelj

I danas su, nakon desetak godina, Zadrani u kuloarima s ponosom isticali kako su se njihova dva najpoznatija Zadranina držala zajedno i kada su drugi okretali glavu. Ponovno se šuškalo kako je upravo Karamarko kontaktirao s Gotovinom kada je ovaj bio u bijegu od Interpolove tjeralice.

Od njima bliskih osoba doznali smo da su se dogovarali za druženje već nekoliko mjesec i, međutim i jedan i drugi bili su dosta zauzeti. Sada su obojica na odmoru s obiteljima  u svom kraju, pa su to iskoristili.

Snimio čitatelj

Podsjetimo, Gotovina se posljednjih mjeseci susretao i s premijerom Milanovićem i s Kolindom Grabar Kitarović.

Zvali smo u Karamarkov ured ne bi li doznali nešto više o susretu kada smo od jednog našeg čitatelja dobili ove fotografije, međutim, tamo su nas zamolili da ne inzistiramo na tome jer Karamarko svoj odnos s generalom ni na koji način ne želi politizirati. Da je htio, kažu, mogao je to do sada učiniti bezbroj puta.

Snimio čitatelj

Netom nakon kave uspjeli smo telefonski razgovarati i s Tomislavom Karamarkom. Na pitanje da nam komentira susret s generalom Gotovinom samo nam je kratko rekao: "General je više puta javno rekao da se na bavi politikom, a ni meni nije niti na kraj pameti da politiziram ovaj naš susret. Radi se o običnom druženju dvaju sugrađana. Ionako za to rijetko imamo vremena, rjeđe no što bismo htjeli. Zato Vas molim da ne politizirate ovaj susret."

Snimio čitatelj

Na pitanje o čemu je razgovarao s generalom, Karamarko je odgovorio: " Drago mi je da je general dobro i da uživa u slobodi. Ako je to itko zaslužio, onda su to naši generali, koji su  gotovo cijelo desetljeće svog života proveli su zatočeni, premda su bili nevini".

Idi na 24sata

Komentari 410

  • marci2812 23.08.2015.

    Vazno je i obrazovanje, a ne samo tecajevi.tako da i nisu imali o cemu drugome razgovarat - no, kakvo misljenje imat o osobi koja nedavno "u jos jednoj u nizu pametnih izjava" kaze "prije 90-tih nismo imali nista" ........

  • Zorba 23.08.2015.

    Ma vrag izija cunu starom Manolicu ca mi je blesira karamarka pa vise nianci da spomene lusstracije, pa se ufinija nasmija i cini motu od kulturna covika. Ma isto mi ga je bilo PUNO MILO GLEDAT kad je ono zborija lustracijas, lustracija, lustracija...Zakrvavija bi s icima, diga bi kazimprst u zraj pa ispod one surle sve ponavlja lustracija. Ma cudna je sudbina udbaska

  • ben hur panonius 23.08.2015.

    tko ga je strpao u zatvor jer je pokazao da je pravi fajter za Hrvatsku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare