To je to što me zanima!

'Ako sam ja radio za Udbu, Manolić je radio za Gestapo...'

Širenje laži protiv mene intenziviralo se nakon što sam preuzeo HDZ i kasnije potpredsjednik Vlade te sam počeo zagovarati lustraciju, rekao je Tomislav Karamarko sudu...
Vidi originalni članak

To što je gospodin Manolić rekao za mene isto je kao da ja za njega kažem da je radio za Gestapo, rekao je Tomislav Karamarko u petak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u postupku što ga je zbog klevete pokrenuo protiv Josipa Manolića.

Bivši obavještajac Manolić u intervjuu za "Nacional" prošle godine ustvrdio je kako je Karamarko bio suradnik Udbe. Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) obavijestila je Općinski kazneni sud da u svojim arhivama nema podataka o eventualnoj suradnji Karamarka s bivšim Udbom.

- Širenje laži protiv mene intenziviralo se nakon što sam preuzeo HDZ i kasnije postao potpredsjednik Vlade te sam počeo zagovarati lustraciju. Pa Manolić je i Tuđmana spominjao kao ustaškog suradnika. Vjerojatno s obzirom na njegovu prošlost gospodinu Manoliću nije odgovaralo da se otvori prosuđivanje o njegovoj ulozi u tom periodu. No, upravo zbog te svoje funkcije u bivšoj državi morao je znati da je ono što je o meni izjavio neistina. Možda je s obzirom na njegovu životnu dob bio doveden u zabludu - kazao je Karamarko rekavši da je s Manolićem inače u dobrim odnosima jer su i surađivali od 1989., kada su zajedno sudjelovali u osnivanju HDZ-a.

- Bez obzira što smo u korektnim odnosima moje je pravo da se branim od njegovih laži - objasnio je Karamarko koji će na nastavku suđenja morati odgovarati na pitanja samog Manolića. Dodao je kako je do sada pročitao brojne svoje životopise u kojima je točno bilo jedino njegovo ime.

- Sada sam odlučio to sudskim putem raščistiti - ustvrdio je Karamarko demantiravši i tvrđenje Manolića iz intervjua da je bio među onima koji su 'obrađivali' Franju Tuđmana dok je ovaj bio u 'oporbi'.

- To su obične gluposti. Sve je dovoljno rečeno u odgovoru SOA-e- kazavši kako nije istina ni da je zbog navodnih veza s kriminalcima, koje su zataškane, počeo surađivati sa Službom državne sigurnosti.

Idi na 24sata

Komentari 302

  • Burdus_1 19.11.2016.

    Gestapo je mala beba naspram antifasistickoj udbi....

  • Burdus_1 19.11.2016.

    Ma koji gestapo.....gestapo je bio mala beba naspram antifasistickim udbaskim koljacima tipa manolic....

  • 19.11.2016.

    Nevazno. Sta bio da bio, ti si svoju karijeru zavrsio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare