Obavijesti

News

Komentari 302

'Ako sam ja radio za Udbu, Manolić je radio za Gestapo...'

'Ako sam ja radio za Udbu, Manolić je radio za Gestapo...'
1

Širenje laži protiv mene intenziviralo se nakon što sam preuzeo HDZ i kasnije potpredsjednik Vlade te sam počeo zagovarati lustraciju, rekao je Tomislav Karamarko sudu...

VIDEO

To što je gospodin Manolić rekao za mene isto je kao da ja za njega kažem da je radio za Gestapo, rekao je Tomislav Karamarko u petak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u postupku što ga je zbog klevete pokrenuo protiv Josipa Manolića.

Bivši obavještajac Manolić u intervjuu za "Nacional" prošle godine ustvrdio je kako je Karamarko bio suradnik Udbe. Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) obavijestila je Općinski kazneni sud da u svojim arhivama nema podataka o eventualnoj suradnji Karamarka s bivšim Udbom.

- Širenje laži protiv mene intenziviralo se nakon što sam preuzeo HDZ i kasnije postao potpredsjednik Vlade te sam počeo zagovarati lustraciju. Pa Manolić je i Tuđmana spominjao kao ustaškog suradnika. Vjerojatno s obzirom na njegovu prošlost gospodinu Manoliću nije odgovaralo da se otvori prosuđivanje o njegovoj ulozi u tom periodu. No, upravo zbog te svoje funkcije u bivšoj državi morao je znati da je ono što je o meni izjavio neistina. Možda je s obzirom na njegovu životnu dob bio doveden u zabludu - kazao je Karamarko rekavši da je s Manolićem inače u dobrim odnosima jer su i surađivali od 1989., kada su zajedno sudjelovali u osnivanju HDZ-a.

- Bez obzira što smo u korektnim odnosima moje je pravo da se branim od njegovih laži - objasnio je Karamarko koji će na nastavku suđenja morati odgovarati na pitanja samog Manolića. Dodao je kako je do sada pročitao brojne svoje životopise u kojima je točno bilo jedino njegovo ime.

- Sada sam odlučio to sudskim putem raščistiti - ustvrdio je Karamarko demantiravši i tvrđenje Manolića iz intervjua da je bio među onima koji su 'obrađivali' Franju Tuđmana dok je ovaj bio u 'oporbi'.

- To su obične gluposti. Sve je dovoljno rečeno u odgovoru SOA-e- kazavši kako nije istina ni da je zbog navodnih veza s kriminalcima, koje su zataškane, počeo surađivati sa Službom državne sigurnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 302

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti